Responsive Menu
Add more content here...


Zeci de biciclişti, pietoni şi căruţaşi au fost sancţionaţi de poliţiştii sălăjeni

În perioada 5 – 7 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere

by Mihai POP
0 comment 57 views
A+A-
Reset

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 848 de persoane, au fost verificate 769 de autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 565 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 177.160 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 42 de permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 174 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 41 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 13 depășiri neregulamentare, 4 sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, alte 6 sancțiuni pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, o sancțiune pentru neacordarea priorității de trecere, iar o altă sancțiune a fost aplicată pentru punerea în circulație a unui autovehicul care prezenta defecțiuni tehnice.

Totodată, au fost sancționați 10 pietoni, 82 de bicicliști și 11 căruțași, iar 222 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Polițiștii rutieri au aplicat 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. De asemenea, au fost sancționate 32 de transporturi de mărfuri generale și 3 transporturi de persoane.

Polițiștii rutieri desfășoară permanent acțiuni în trafic, în vederea asigurării unui climat de siguranță pe șoselele din județ și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accindete rutiere.

You may also like

Leave a Comment