Responsive Menu
Add more content here...


ZECE pe linie la Evaluarea Naţională pentru o tânără din Preoteasa

by Mihai POP
0 comment 31 views
A+A-
Reset

Paula Cristina Rad este singura absolventă din mediul rural din Sălaj, care a obţinut zece curat atât la matematică cât şi la limba română. Adolescenta din comuna Valcău de Jos a învăţat la şcoala din satul natal, unde nu există nici măcar telefon!?


Şase medii de zece s-au înregistrat anul acesta la Evaluarea Naţională din judeţul Sălaj. Patru note au fost obținute de elevi de la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, una de un elev de la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău, iar una a fost obținută de o elevă de la Şcoala Gimnazială Preoteasa (comuna Valcău de Jos)!

Paula Cristina Rad este singura absolventă din mediul rural care a avut media zece. Interesant este că tânăra a studiat la o şcoală unde nu există nici măcar un telefon funcţionabil, asta deoarece satul este la capăt de judeţ, pe dealurile de la limita cu judeţul Bihor.

Absolventa a demonstrat însă că poţi să faci performanţă oriunde şi în orice condiţii, chiar dacă nu există semnal la telefon sau transmisiunea de internet este mai dificilă decât într-un oraş, aşa cum este Zalăul.

A fost pasionată de mică de matematică, iar atât în clasa a VII-a, cât şi în a VIII-a a ocupat locul întâi la Olimpiada Judeţeană de Matematică şi Olimpiada Judeţeană de Matematică a Satelor. Anul trecut a participat chiar şi la faza naţională, unde trebuia să meargă şi în acest an, însă din cauza pandemiei nu s-a mai desfăşurat concursul.

Tânăra a fost îndrumată de profesoara de matematică Claudia Blaga din Valcău de Jos.

De remarcat este faptul că mama acesteia, Ana Rad, este şi ea cadru didactic la Şcoala din Preoteasa.

Pe lângă matematică, tânăra este pasionată şi de pictură, fiind foarte talentată.

Mama elevei ne-a mărturisit şi care este reţeta succesului – multă muncă.

“Reţeta succesului este munca. Foarte multă muncă şi o îndrumare bună din partea profesorului de la clasă. Ţin să îi mulţumesc doamnei Claudia Blaga care s-a ocupat într-un mod exemplar de copiii de la şcoală”, ne-a spus Ana Rad, mama absolventei.

Să mai spunem că la această şcoală nu există telefon fix, profesorul coordonator având doar un mobil pe care are semnal  în anumite locuri.

Situat în comuna Valcău de Jos, Preoteasa este un sat plin de locuri și oameni de poveste. De la peisaje ce îți taie răsuflarea, până la oameni care au un trecut cu totul și cu totul special.

You may also like

Leave a Comment