Zălăuanul Alex Rad va reprezenta România la FIA Karting Academy Trophy

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 43 views
A+A-
Reset

Prestigioasa competiţie din kartingul mondial presupune participarea la opt curse, în perioada martie – octombrie pe diferite circuite din Spania, Germania, Cehia, Danemarca şi Italia


FIA Karting Academy Trophy este una dintre cele mai prestigioase competiţii din kartingul mondial. De-a lungul anilor au fost remarcaţi mai mulţi piloţi care ulterior au ajuns în Formula 1. Este vorba despre Charles Leclerc (Ferrari), George Russell (Mercedes AMG Petronas) sau Esteban Ocon (Alpine).

Competiţia presupune întrecerea a 51 de concurenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, din toată lumea. Tinerele talente au şansa de a se remarca şi a face încă un pas spre mult dorita carieră în acest sport.

Fiecare ţară poate desemna un singur participant, iar Federaţia Română de Karting a ales ca sportivul care va reprezenta România la această comeptiţie să fie tocmai zălăuanul Alexandru Rad.

“În baza criteriului de desemnare a pilotului care va reprezenta România la 2023 FIA Karting Academy este aprobat sportivul Alexandru Victor Rad”, se arată în hotărârea adoptată, prin vot, de Consiliul Federal al Federaţiei Române de Karting.

FIA Karting Academy Trophy 2023 are un calendar format din opt curse, în perioada 23 martie – 8 octombrie, pe circuite din ţări precum Spania, Germania, Cehia, Danemarca şi Italia.

Competiţia va debuta pe 23 martie, prima etapă urmând să aibă loc la Valencia, în Spania. Tot în Spania, la Zuera, va avea loc etapa a II-a, în perioada 13 – 16 aprilie.

Campionatul va continua cu etapa din 18 – 21 mai ce va avea loc pe circuitul de la Trinec (Cehia), în timp ce etapa a IV-a are loc în 15 – 18 iunie, pe cirucitul din Rodby (Danemarca).

Trei din ultimele patru etape vor avea loc în Italia, pe circuitele din Sarno (6 – 9 iulie), Cremona (27 – 30 iulie) şi Franciacorta (ultima etapă, 5 – 8 octombrie). Penultima etapă este programată în perioada 7 – 10 septembrie, în Germania, pe circuitul de la Wackersdorf.

Alex Rad are 12 ani, este elev al Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Lazăr” din Zalău şi până acum şi-a trecut în palmares titlul de vicecampion naţional în 2021, un loc 3 la International Karting Masters, dar şi un loc pe podium la Cupa României.

You may also like

Leave a Comment