Weekend de foc în Sălaj! Polițiștii au tras sute de șoferi pe dreapta și au aplicat amenzi de peste 100.000 de lei

by Mihai POP
0 comment 60 views
A+A-
Reset

Și în acest weekend, polițiștii din cadrul IPJ Sălaj desfășoară o amplă acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Acțiunea are atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri,cât și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare


În perioada 5 – 8 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de jandarmii sălăjeni, au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru combaterea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier și depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele de circulație și pentru liniștea și siguranța tuturor cetățenilor.

Astfel, au fost desfășurate 21 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 45 de filtre, în acțiunii fiind implicați 225 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de la acțiuni speciale, 95 de jandarmi, 6 polițiști locali și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 743 de persoane și au fost controlate 562 de autovehicule. De asemenea, au fost efectuate 395 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, au fost reţinute 32 de permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii sălăjeni au aplicat 345 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 101.605 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 289 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 122 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 47 pentru lipsa centurii de siguranță, alte trei sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate nouă depășiri neregulamentare, iar trei sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice.

De asemenea, polițiștii rutieri sălăjeni au aplicat șase sancțiuni pentru folosirea telefonului mobil fără sistemul de tip „mâini libere”, alte două sancțiuni pentru neacordarea priorității de trecere, o sancțiune pentru circulație pe sens opus, trei pentru circulație neregulamentară pe sens unic, au fost sancționați 14 pietoni și 23 de bicicliști, iar alte 56 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, iar 6 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii sălăjeni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Polițiștii sălăjeni vor continua, și în perioada următoare, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor și pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

You may also like

Leave a Comment