Vremea se schimbă radical! Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei și ploi mai multe decât de obicei

by Mihai POP
0 comment 28 views
A+A-
Reset

Temperaturile vor fi în creștere, în zilele următoare, estimează meteorologii, după ce țara noastră a fost traversată de un ciclon polar care a adus viscol și ninsori. Pe de altă parte, în ciuda vremii calde, progonza arată că ploile vor continua


Vremea extremelor în România! După câteva zile în care a nins iar temperaturile au coborât sub 0 grade, mercurul din termometre va crește din nou.

Temperaturile vor crește din nou, la un nivel anormal pentru luna decembrie. După ce România a fost traversată de ciclonul polar care a adus ninsori și viscol, vremea trece la extrema cealaltă. Prognoza meteo arată că valorile termice de la jumătatea lunii decembrie vor fi similare celor specifice primăverii. Pe de altă parte, chiar dacă temperaturile cresc, deocamdată nu vom scăpa de ploi.

Temperaturile cresc în următoarele zile

Experții în meteorologie arată că vor urma zile cu vreme caldă, de primăvară. Acest lucru se va întâmpla datorită unei mase de aer cald care vine din partea de sud-vest a Europei.

„Din partea de sud-vest, vest a Europei va avansa o masă de aer mai cald, motiv pentru care vom asista în zilele imediat următoare la o încălzire a vremii, o încălzire care va conduce la înregistrarea unor valori de temperatură mai mari decât cele normale perioadei”, au transmis meteorologii.

Conform precizărilor ANM, pe parcursul zilelor imediat următoare, temperaturile vor depăși lejer zece grade Celsius. Astfel, luni maximele vor fi cuprinse între 0 și 11 grade, iar marți și miercuri vor porni de la 3-4 grade și vor ajunge la 14 grade.

Chiar dacă temperaturile sunt în creștere, nu vom scăpa de ploi, conform ANM. Precipitațiile se vor manifesta, luni, local, în regiunile intracarpatice. În următoarele zile ale săptămânii, marți și miercuri, precipitațiile se vor extinde.

În a doua parte a săptămânii e posibil să avem parte de un nou val de ploi în cea mai mare parte a țării, dar și de ninsori la munte. Temperaturile se3 vor menține la un nivel ridicat, dar meteorologii se așteaptă la cantități de precipitații excedentare în cea mai mare parte a țării.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!