Responsive Menu
Add more content here...


Vremea se schimbă radical în Sălaj. Ninsori și ploi pentru această săptămână

by Mihai POP
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Deși calendaristic a venit primăvara și temperaturile în primele trei săptămâni ale lunii martie au fost mai mari decât în perioadele similare din alți ani, de mâine se schimbă foaia. Marți și miercuri vom avea minime negative în zona județului, se anunță multe zile cu ploaie, iar soarele va fi „scump” la vedere


Finalul lunii Martie va fi definit de ploi, ninsori, vânt intens și o răcire bruscă a vremii. În următoarele zile, evoluția vremii va fi caracterizată de oscilații semnificative în rândul fenomenelor ce vor avea loc.

Intensificări ale vântului, ploi urmate de precipitații mixte și ninsori și o răcire bruscă a vremii ce va aduce pe timpul nopților temperaturi negative, îngheț la sol și brumă.

Prognoză meteo pentru această săptămână (27 Martie – 2 Aprilie)

Începând de mâine, aria ploilor va acoperi județul în întregime, iar spre seară precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare care local vor avea caracter de aversă (în această situație poate apărea măzărichea).

Se va depune strat de zăpadă subțire mai ales în zonele înalte (unde la altitudini mari poate fi ceva mai consistent).

Și vântul va fi activ în seara zilei de mâine, vitezele acestuia depășind 50-60 km/h în zonele joase și peste 70 km/h în cele înalte, astfel că în zonele înalte la peste 500 m temporar ninsoarea va fi puternic viscolită iar vizibilitatea va fi redusă, în timp ce în zonele joase ninsoarea va fi viscolită mai mult la nivel local.

Marți, pe arii restrânse se vor semnala averse de ninsoare, ploaie, lapoviță sau măzăriche, în funcție de zonă și temperatură, spre seară predominând cele de ninsoare.

Nopțile următoare, mai precis cele de Luni, Marți și Miercuri vor veni cu temperaturi negative în tot județul, îngheț la sol și brumă, care pot afecta pomii deja înfloriți!

În rest, vântul va fi activ, avânt intensificări susținute temporar, cerul va fi variabil temporar senin, dar odată cu apropierea Weekend-ului revin ploile.

Sursa: Severe Weather Alert – Salaj

You may also like

Leave a Comment