Responsive Menu
Add more content here...


Vremea se răceşte accentuat şi revin ploile, în Sălaj. Prognoza meteo pentru următoarele 5 zile

„Vara din aprilie” ia o pauză de la mijlocul săptămânii, iar vremea își schimbă direcția. Aerul mai rece va cuprinde județul Sălaj și va aduce chiar și o adiere de iarnă la munte

by Mihai POP
0 comment 4.3K views
A+A-
Reset

Vremea va oscila semnificativ în această săptămână, dacă azi vom avea parte de temperaturi foarte ridicate de circa 25-28°C, de mâine se va răci treptat și spre seară vor reveni ploile cu caracter de aversă, Miercuri și Joi va ploua în mare parte din zi iar Joi temperaturile maxime nu vor depăși 6-10°C.

Azi (15 Aprilie), vremea va fi frumoasă și caldă cu temperaturi maxime ce se vor situa între 25-28°C pe arii extinse. Cerul va fi predominant senin (posibil temporar variabil), iar vântul va sufla moderat, temporar tare,cu rafale de peste 50-55 km/h în zonele joase și 60-65 km/h la munte.

Marți (16 Aprilie), vremea intră în proces de răcire, temperaturile maxime fiind ușor mai scăzute comparativ cu ziua precedentă, maximele atingând 18-22°C. Cerul va fi variabil, iar spre seară vor reveni ploile, fiind în general sub formă de averse torențiale ce pot fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului (și posibil izolat grindină de mici dimensiuni).

Vântul pe parcursul zilei va sufla slab, temporar moderat.

Miercuri (17 Aprilie), vremea se răcește simțitor și plouă în tot județul. Maximele zilei nu trec de 9-1 3°C (posibil local mai mult), iar vântul suflă slab. Caracteristica zilei este una mohorâtă, cu cer predominant noros.

Joi (18 Aprilie), va fi cea mai rece zi a săptămânii. Maximele nu vor depăși 6-10°C, iar în prima parte a zilei mai ales va ploua. La munte la peste 800-850 m, se pot semnala precipitații mixte sau chiar ninsori trecătoare. Cerul va fi mai mult noros.

Cantitățile acumulate de precipitații în urma ploilor se vor încadra între 20-30 l/m², posibil local mai mult.

În nopțile de Joi spre Vineri și mai ales cea de Vineri spre Sâmbătă, temperaturile minime vor atinge sau scădea ușor sub 0°C pe arii relativ restrânse în zonele joase și mai ales pe văi, astfel se vor semnala brumă și îngheț la sol, lucru care va duce la pagube în rândul pomilor fructiferi și nu numai.

Acest context va evolua în funcție de gradul de acoperire al cerului cu nori, iar în cazul în care cerul este mai mult noros, temperaturile nu vor coborî sub 0°C, dar la acest moment se estimează un cer mai mult senin.

Vineri (19 Aprilie), vremea va fi variabilă, fără fenomene notabile (sunt posibile doar ploi trecătoare, dar situația este incertă în acest moment). Temperaturile vor crește ușor față de ziua precedentă, cu maxime de circa 9-11°C.

În Weekend și în prima parte a săptămânii ce urmează, vremea va rămâne în general răcoroasă, cu vreme variabilă Sâmbătă și ploi posibile Duminică.

Sursa: Severe Weather Alert – Salaj

You may also like

Leave a Comment