Vremea 6 – 7 decembrie, în Sălaj. Se anunță ploi, lapovițe și ninsori

by Mihai POP
0 comment 34 views
A+A-
Reset

Ninsori și lapoviță în toată țara, inclusiv în județul nostru cu depuneri de polei și vânt puternic până vineri. Meteorologii au transmis o atenționare de vreme rea, cu precipitații și vânt puternic. Ninsorile își vor face prezența în zona de munte, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile și precipitațiile mixte


Pe parcursul zilei de azi, vremea va fi în continuare frumoasă cu cer variabil. În schimb, la noapte (6 spre 7 Decembrie) și pe parcursul zilei de mâine (7 Decembrie) cu precădere în prima parte a zilei, aria precipitațiilor va cuprinde tot județul astfel că:

•În zonele înalte la peste 450-500 m altitudine se vor semnala ninsori și se va depune strat de zăpadă subțire cuprins între 1-5 cm, izolat mai mult

•În zonele joase, se vor semnala precipitații mixte: ploi, lapovițe și ninsori (posibil izolat freezing rain), iar local se poate depune strat efemer de zăpadă, cu precădere în zonele din proximitatea Munților Meseș și Plopiș.

Cantitățile acumulate vor fi mici,cuprinse între 5-10 l/m², izolat mai mult.

Temperaturile maxime se vor situa între 1..3°C, iar cele minime între -1..1°C.

📍Notă 1: Local și temporar în zonele înalte se poate semnala freezing rain/ploaie care îngheață și depune polei, dar în cantități mici.

📍Notă 2: Pe rutele ce tranzitează zonele înalte la peste 500 m se poate forma ghețuș. Recomandăm prudență maximă în acest caz!

📍Notă 3: În Weekend-ul ce urmează (8-10 Decembrie), cerul va fi variabil mai mult înnorat, iar temperaturile vor scadea treptat, Duminică fiind negative pe parcursul zilei.

Tot Duminică, în a 2a parte a zilei cresc șansele de ninsori.

Pe arii restrânse, doar temporar mai extinse, se va semnala ceață/ceață care îngheață ce ce poate avea asociată burniță care îngheață și depune polei, transmit Severe Weather Alert – Salaj.

You may also like

Leave a Comment