Responsive Menu
Add more content here...


Zălăuanul Patrick Verdeș, campion al României la volei!

Talentatul voleibalist a cucerit medalia de aur cu echipa Under 17 de la CSM Bucureşti, unde jucătorul de la Dinamo Bucureşti evoluează cu dublă legitimare

by Tiberius NICODA
0 comment 1.6K views
A+A-
Reset

Performanţă extraordinară pentru Patrick Verdeş. La finalul săptămânii trecute, voleibalistul originar din Zalău a devenit campion naţional cu echipa Under 17 de la CSM Bucureşti! Medalia strălucitoare a venit şi după o prestaţie personală excelentă în turneul final, care s-a desfăşurat în perioada 8 – 12 mai, la Suceava.

Astfel, pe lângă medalia de aur, Patrick a primit din partea oficialilor Federaţiei Române de Volei şi un premiu individual. Talentatul sportiv a fost desemnat cea mai bună extremă de la turneul final, ceea ce i-a adus şi prezenţa în echipa ideală!

Patrick Verdeş a început să practice voleiul la Academia de Volei “Lazăr Marius”, după care s-a transferat la CSS Zalău, dar şi la echipa Volei Club Zalău, care activa în Divizia A2. Altfel spus, la doar 14 ani, puştiul debuta deja în liga secundă!

În vara anului trecut, el a făcut pasul spre voleiul de înaltă performanţă, transferându-se de la titrata Dinamo Bucureşti! În capitală, sălăjeanul a evoluat cu dublă legitimare şi la CSM Bucureşti, în Campionatul Naţional de cadeţi (Under 17). 

La Dinamo, Verdeş a avut ocazia de a lucra sub comanda reputatului Stelian Moculescu, un tehnician recunoscut şi pentru faptul că îi place să lucreze cu tinerele talente. De altfel, mai mulți tineri jucători au trecut în acest sezon pe la Dinamo, dar numai voleibalistul din Sălaj a fost păstrat. La nici 17 ani, Patrick Verdeș (n. 13 iulie 2007) a reuşit să îmbrace tricoul celor de la Dinamo Bucureşti!

În  paralel, el s-a remarcat meci de meci şi în campionatul naţional de juniori, unde recent echipa sa a fost “încoronată” cu titlul de campioană a României!

La Turneul Final al Campionatului Național de cadeți (U17) – Divizia Elită de la Suceava s-au mai calificat LPS Suceava, CTF Mihai I București, CSS Zalău, LPS Piatra Neamț și CSS 2 Baia Mare.

Altfel spus, una dintre cele mai echilibrate turnee finale, dacă nu cumva cel mai echilibrat de la introducerea sistemului cu 6 echipe participante. Titlul a fost decis la raportul punctelor!

S-a impus CSM București, care a avut același număr de puncte, victorii și un raport al seturilor egal cu ocupanta locului secund, CTF Mihai I (formaţie alcătuită din jucători ce au dublă legitimare cu Rapid Bucureşti).

Diferența a fost că la raportul punctelor a fost de 352:260 (1,354) la 370:299 (1,237) pentru CSM Bucureşti, care a devenit astfel campioană, podiumul fiind completat de CTF Mihai I Bucureşti și LPS Suceava.

Să mai spunem că Patrick Verdeş a mai cucerit în carieră încă două medalii de bronz cu Academia de Volei “Lazăr Marius” la Naţionalele de juniori din 2021 şi 2022. La turneul final din anul 2021, el a fost desemnat cel mai bun trăgător, iar în turneul final din 2022 a fost desemnat cel mai bun jucător! Premiile individuale au venit şi de la Naţională – la Balcaniada Under 17 a fost desemnat cea mai bună extremă a competiţiei!

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 15 mai.

You may also like

Leave a Comment