Responsive Menu
Add more content here...


Sportul din Şimleu Silvaniei e mult mai sărac – Nicu Ilieș a urcat la stele

Fostul jucător şi antrenor al echipei de volei a Şimleului s-a stins din viaţă duminică dimineaţa, la vârsta de 74 de ani

by Tiberius NICODA
0 comment 4,5K views
A+A-
Reset

Gemenii Nicu şi Ioan Ilieş au văzut lumina zilei, unul după altul, în 1949, la Zalău, ajungând apoi în Şimleu Silvaniei. Ambii au fost cunoscuţi şi apreciaţi ca doi polisportivi ai Şimleului.

Nicu Ilieş a fost prezent în lotul echipei de volei Cooperatorul Şimleu Silvaniei, înfiinţată în anul 1965 de către renumitul dr. Ioan Puşcaş, participantă în Campionatul Regiunii Crişana.

Cu Nicu Ilieş la fileu, Silvania Şimleu a promovat pe prima scenă, s-a clasat pe podium în prima ligă, a cucerit Cupa României şi Cupa Balcanică!

În anul 1978, Nicu Ilieș împreună cu echipa Silvania Şimleu Silvaniei, la Iaşi, a promovat în Divizia A. A fost prima echipă sportivă a judeţului Sălaj cu o asemenea performanţă, aceea de prezenţă în primul eşalon al unui Campionat Naţional al României!

Până când a fost transferată la Zalău (anul 1983), echipa SILVANIA – în lotul căreia se afla şi Nicu Ilieş – a evoluat remarcabil în Divizia A, învingând în cei cinci ani toate echipele, chiar şi pe Dinamo şi pe Steaua. În anul 1981, la Tulcea, Silvania Şimleu a câştigat Cupa României!

În anul 1982, cu Nicu Ilieș la fileu, Silvania Şimleu s-a clasat pe podiumul Diviziei A, după titratele Dinamo şi Steaua Bucureşti. Mai apoi, în anul 1983 a venit o altă mare performanţă – gruparea de la poalele Măgurii cucerea Cupa Balcanică!!!

A fost campion al judeţului Sălaj la tenis de masă

De remarcat faptul că, de-a lungul timpului, Nicu Ilieş a participat cu succes la diferite întreceri sportive şi campionate ale oraşului şi ale judeţului la mai multe discipline sportive – tenis de masă, fotbal, minifotbal şi volei, obţinând rezultate notabile la individual sau cu echipele.

Nicu Ilieş a fost campion al judeţului Sălaj la tenis de masă, participând la finala pe ţară a Daciadei din 1979 de la Târgu Jiu.

Un mare iubitor al sportului, i-a plăcut să se implice în orice activiăţi sportive. A fost responsabil şi chiar jucător la concursurile şi campionatele de tenis de masă organizate de Primărie şi de Centrul Cultural din oraşul Şimleu Silvaniei.

A fost şi antrenor al echipei de volei a Şimleului

O perioadă, Nicu Ilieş a fost chiar şi antrenorul echipei, când Silvania a revenit în Divizia “B”, în urma turneului de la Bucureşti (1987) . El a activat multă vreme ca arbitru scorer la meciurile oficiale de volei ale echipelor şimleuane de seniori şi de juniori şi a fost împuternicitul acestora în relaţiile cu Federaţia Română de Volei.

Totodată, Nicu Ilieș a fost comentatorul şi responsabilul tabelei electronice de scor la meciurile de volei disputate de echipa Phoenix Şimleu Silvaniei la Sala de sport “Măgura”.

Așadar, un mare OM, un mare sportiv sălăjean a încetat din viața. NICU ILIEȘ acela care a facut parte din lotul echipei de volei Silvania Șimleu Silvaniei și care a promovat în Divizia Naționala, astăzi își ia rămas bun de la toți cei care l-au cunoscut.

Cuvintele sunt prea sărace ca să exprime  regretul și tristețea pierderii acelui care a fost și-i va rămâne vie amintirea în inimile celor care l-au iubit, stimat și prețuit!

Drum lin spre stele Domnule Nicu Ilieș! Dumnezeu să te odihnească în liniște și pace!

Transmitem sincere condoleanțe familiei greu încercate în urma acestei pierderi!

Amănunte şi în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 iulie.

You may also like

Leave a Comment