Responsive Menu
Add more content here...


Vizită surprinzătoare. La invitaţia secretarului de stat Bogdan Ilea, ministrul Justiţiei a venit în Sălaj

by Mircea ARDELEAN
0 comment 87 views
A+A-
Reset

Este o premieră în judeţul Sălaj: Alina Gorghiu este primul ministru al Justiţiei din ultimii 10 ani, care vine la Zalău. Alături de zălăuanul Bogdan Ilea – secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, dar şi de jibouanca Dana Gârbovan – preşedintele Curţii de Apel Cluj, ministrul s-a întâlnit azi cu preşedintele Tribunalului Sălaj, dar şi cu preşedinţii de la Judecătoriile Zalău, Şimleu Silvaniei si Jibou sau cu avocaţii de la Baroul Sălaj

Nici nu mai ştim exact când un ministru al Justiţiei vine în vizită de lucru la Zalău. Cert este că, în ultimii 10 ani, aşa ceva nu s-a mai întâmplat. Ca urmare, Alina Gorghiu este primul şef al acestui minister important, care vine în Sălaj.

Prezenţa ministrului Justiţiei în Sălaj se datorează zălăuanului Bogdan Ilea, cel care este secretar de stat în cadrul acestui minister încă de la începutul anului 2021. Aşadar, la invitaţia lui Bogdan Ilea, Alina Gorghiu a fost prezentă azi în judeţul nostru.

Alături de ea s-a aflat şi jibouanca Dana Gârbovan, cea care în acest moment este preşedintele Curţii de Apel Cluj.

Cu această ocazie au avut loc mai multe întrevederi cu preşedintele Tribunalului Sălaj, dar şi cu președinţii de judecătorii din raza Tribunalului Sălaj – Judecătoriile Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou.

“Am avut astăzi privilegiul de a o însoți pe doamna ministru Alina Gorghiu într-o vizită de lucru în județul Sălaj. Cu această ocazie, am desfășurat o productivă ședință de lucru cu judecătorul Dana Gârbovan -președinta Curtii de Apel Cluj si a domnului Costin Moldoveanu – preşedintele Tribunalului Sălaj, alături de președinţii de judecătorii din raza Tribunalului Sălaj – Judecătoriile Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou”, a menţionat secretarul de stat Bogdan Ilea.

Au fost discutate subiecte actuale, inclusiv cele legate de drepturile magistraților, ca parte esențială a statutului lor, și alte probleme relevante pentru buna administrare a justiției.

Mai apoi, în cadrul ședinței cu reprezentanții parchetelor, inclusiv Parchetul Tribunalului Sălaj, condus de prim-procuror Sorin Emil Flonta și parchetele aflate în subordinea acestuia, au fost abordate chestiuni specifice activității lor. De menționat că la această discuție au participat și reprezentanții DIICOT-BT Sălaj.

Un alt moment important al vizitei de vineri, 30 septembrie, a fost întâlnirea cu avocații de la Baroul Sălaj, unde avocatul Bogdan Ilea a fost decan până când a ajuns în ministerul Justiţiei.

“La această întrevedere, am discutat despre taxele judiciare de timbru, drepturile avocaților și relațiile lor cu instanțele și parchetele. În general, am abordat provocările cu care se confruntă în activitatea lor de zi cu zi. Un aspect comun în aceste trei întâlniri a fost interesul și deschiderea tuturor participanților pentru dialog. Acest lucru ne ajută să identificăm împreună problemele și provocările și să găsim soluții pentru acestea. Mulțumesc tuturor pentru participare și pentru contribuția la îmbunătățirea sistemului nostru de justiție”, a conchis Bogdan Ilea.

#MinisterulJustiției #VizităDeLucru #DialogCuProfesioniștiiDreptului

You may also like

Leave a Comment