Responsive Menu
Add more content here...


VIZITĂ ISTORICĂ la Bălan. Ministrul Dezvoltării a inspectat stadiul lucrărilor de la Sala de sport

by Călin ONICAŞ
0 comment 40 views
A+A-
Reset

Lucrările la mult aşteptata sală de sport din Bălan sunt avansate, iar acest lucru s-a putut vedea şi cu ocazia vizitei de lucru efectuată recent de ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, alături de reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene

Administraţia locală de la Bălan se pregăteşte să bifeze o nouă investiţie mult aşteptată de comunitate. Sala de sport din centrul comunal cu tribune ce au o capacitate de 180 de locuri prinde contur, iar autorităţile locale sunt extrem de mulţumite de modul în care se derulează lucrările.

Timp de aproape patru ani, lucrările au stagnat. Cu implicarea autorităţile locale, proiectul a fost readus în prim-plan. Anul trecut, cu mai multe intervenţii la Bucureşti, primarul Daniel Pop a deblocat investiţia ce se ridică la câteva milioane de lei.

A fost făcută o nouă licitaţie şi a fost desemnat un nou constructor. La începutul lunii iulie, şantierul a fost redeschis, iar lucurile s-au pus în mişcare. Noul constructor – SC Simion Tehnoconstructor SRL Botoşani – chiar face treabă.

În nici două luni, locul acelui schelet metalic a fost luat de o impunătoare sală de sport. Au fost executate lucrările la pereţi şi la acoperiş, iar constructorul lucrează la interioare –  suprafaţa de joc, tribune, vestiare şi grupurile sanitare.

Vizită istorică la Bălan – ministrul Ministerul Dezvoltării a fost prezent în comuna de pe Valea Almaşului

De acest lucru s-a convins şi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Adrian Veştea. Cu ocazia unei vizite de lucru în Sălaj, ministrul Dezvoltării a ţinut să vadă şi cum merg lucrările la sala de sport de la Bălan.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, ministrul Dezvoltării a făcut în zilele trecute o deplasare la şantierul de la Bălan.

Invitaţii de seamă au fost primiţi cu braţele deschise de reprezentanţii administraţiei locale: primarul Daniel Pop, viceprimarul Nicolae Damşa, administratorul public Ludovica Ianchiş, dar şi o parte dintre consilierii locali.

Cu toţii, au inspectat lucrările de la sala de sport şi cu toţii au realizat faptul că lucrările la această investiţie se desfăşoară în cele mai bune condiţii. Vă reamintim că investiţia se realizează prin  Compania Naţională de Investiţii (CNI), cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

“Datorită seriozităţii constructorului,  lucrările se apropie de finalizare. A avut loc o vizită în teren a finanţatorului pentru verificarea stadiului lucrărilor. Delegaţia a fost condusă de domnul ministru Adrian-Ioan VEŞTEA, care s-a aflat pentru prima dată în comuna noastră.  Domnia sa a fost însoţit la Bălan de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, care, aşa cum stim cu toţi, este fiu al satului Bălan. Concluzia a fost aceea că lucrările se desfăşoară conform graficului de execuţie, sunt de foarte bună calitate şi respectă Proiectul tehnic”.

Daniel Pop – primarul comunei Bălan

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miecuri, 30 august.

You may also like

Leave a Comment