Responsive Menu
Add more content here...


Vis îndeplinit la Crasna – Reţeaua de gaz metan a fost extinsă în tot centrul comunal!

Dacă primele gospodării din Crasna au fost racordate la reţeaua magistrală de gaze naturale încă de acum 12 ani, administraţia locală a reuşit recent să finalizeze şi proiectul de extindere a reţelei de gaz – este vorba de o conductă în lungime de peste 10 kilometri, la care se racordează peste 450 de gospodării

by Călin ONICAŞ
0 comment 95 views
A+A-
Reset

Primele demersuri pentru înfiinţarea unei reţele de gaz la Crasna au avut loc încă din anul 1998. În vara anului 2012, în mandatul primarului Pop Emeric, o parte dintre cetăţenii centrului comunal şi-au văzut îndeplinit visul. Aşadar, partea de jos a satului, dar şi unele instituţii publice – şcoala, spitalul, sala de sport sau blocul ANL – au fost legate la reţeaua magistrală de gaz metan încă de acum 12 ani.

În campania electorală din anul 2020, primarul Kovács István promitea faptul că reţeaua de gaze naturale va fi extinsă în tot centrul comunal. Aceasta era şi una dintre marile dorinţe ale cetăţenilor.

Administraţia locală a implementat un proiect de extindere în localitatea Crasna, iar lucrările s-au desfăşurat în trei etape de către o firmă din Târgu Mureş. Primul lot, cu o lungime de aproximativ 4 kilometri, a fost finalizat în primăvara anului trecut, după care s-a lucrat la celelalte două etape.

S-a lucrat bine, astfel că cea mai mare parte dintre lucrări au fost finalizată în luna decembrie 2023! În acest proiect mult aşteptat s-au construit aproape 10 kilometri de conducte pentru distribuția gazului metan către populație, iar peste 450 de gospodării vor fi racordate la reţea.

Doar la câteva capete de uliţe (aproximativ 40 – 50 de metri) mai trebuie montată conducta de gaz, e vorba de câteva construcţii recent finalizate. Putem spune că proiectul a fost finalizat cu brio, iar cetăţenii din centrul comunal pot fi bucuroşi – vor avea în ogradă mult  aşteptatul gaz metan!

“Proiectul de extindere a fost terminat la finalul anului trecut. Acum, există reţea de gaz în tot satul Crasna! Mai erau câteva capete de uliţe, unde s-a construit ulterior, dar şi această situaţie va fi rezolvată. În acest proiect – o reţea de aproape 10.5 kilometri -, au existat peste 450 de cereri pentru extindere. În mare, gospodăriile au fost legate deja la reţeaua de gaz, deoarece în localitate lucrează în continuu patru firme de specialitate, una din Marghita, una din Zalău şi două din Şimleu Silvaniei”, a declarat viceprimarul Vincze Alexandru pentru Ziarul Ştirile din Sălaj.

“Mă bucur că am reuşit să implementăm cu succes un proiect mult aşteptat de cetăţeni. Vă daţi seama că – ani la rând – au existat străzi pe care nu exista gaz, iar pe altele exista. Însă, în campania electorală, am promis că acest neajuns va fi eliminat şi uită că am reuşit – reţeaua de gaz metan este finalizată! Nu pot decât să mă bucur că acest neajuns a fost rezolvat de autorităţile locale”.

Kovács István – primarul comunei Crasna

You may also like

Leave a Comment