Responsive Menu
Add more content here...


Viorel Chinde, jucător ACS FC Recea: „Nu vom avea un meci uşor la Bistriţa”

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 24 views
A+A-
Reset

Fotbalistul grupării maramureşene consideră că echipa sa nu va avea parte de un meci uşor pe terenul celor de la ACS Unu Fotbal Club Gloria şi meciul trebuie tratat cu maximă seriozitate. În primele 9 etape, Viorel Chinde a marcat de 5 ori şi speră să înscrie şi la Bistriţa pentru a-şi ajuta echipa să câştige trei puncte importante


ACS Fotbal Comuna Recea este una dintre pretendentele la promovarea în Liga a II-a. Maramureşenii pregătiţi de Romulus Buia sunt neînvinşi în Seria a V-a, fiind singura echipă care se poate lăuda cu acest aspect, după ce a câştigat în etapa trecută duelul formaţiilor neînvinse cu Viitorul Şelimbăr. Viorel Chinde în prima repriză şi Ciprian Brata pe final au semnat golurile echipei din Recea.

Dacă Brata s-a aflat la primul gol stagional la echipa maramureşeană, pentru talentatul Viorel Chinde a fost golul cu numărul 5 în cele nouă etape disputate până în prezent. „Decarul” echipei din Recea a mai marcat cu Metalurgistul Cugir, Industria Galda de Jos, Luceafărul Oradea şi Unirea Alba Iulia.

De altfel, Chinde este unul dintre cei mai importanţi jucători ai maramureşenilor. A început fotbalul la vârstă de 13 ani la Şcoala de Fotbal „Viorel Mateianu” din Baia Mare. A jucat în Campionatul Naţional de Juniori Republicani, iar după ce a terminat junioratul, a ajuns la CS Fărcaşa, în Liga a IV-a din Maramureş.

Calităţile sale erau vizibile, iar uşurinţa cu care putea dribla le-a atras atenţia celor de la ACS Fotbal Comuna Recea, astfel că după doar un an petrecut la echipa din Fărcaşa, Chinde ajungea în Liga a III-a.

Pentru acest sezon jucătorul îşi doreşte să promoveze cu ACS Fotbal Comuna Recea în Liga a II-a. „Îmi propun să nu am parte de accidentări şi de ce nu, să promovez cu Recea. Vreau să am un sezon bun, să-mi fac treaba cât mai bine şi să marchez„, ne-a declarat Viorel Chinde.

Chiar dacă este singura formaţie neînvinsă, ACS FC Recea ocupă locul 2 în Seria a V-a din Liga a III-a, la egalitate de puncte cu liderul Luceafărul Oradea, dar cu un golaveraj ceva mai slab. Oricum, meciul direct dintre cele două combatante a fost câştigat cu 4 – 3 de maramureşeni chiar pe terenul echipei din judeţul Bihor.

Cele două formaţii par a fi în luptă directă pentru promovarea în Liga a II-a, însă mai sunt echipe care pot pune probleme şi emite pretenţii.  “Din ce se observă până acum, contracandidatele noastre la promovare sunt Luceafărul Oradea, Viitorul Şelimbăr şi CSC Sânmartic dacă e să ne luăm după clasament, dar principala contracandidată este echipa celor de la Luceafărul”, susţine „decarul” echipei din Recea.

Sigur, s-au scurs doar nouă etape şi până la sfârşitul campionatului mai este mult. Următorul hop pentru ACS Fotbal Comuna Recea este chiar la Bistriţa-Năsăud, acolo unde la finalul săptămânii maramureşenii se vor duela cu ACS Unu Fotbal Club Gloria. Înaintea partidei de sâmbătă, Chinde crede că nu va fi deloc un meci uşor.

“Meciul de la Bistriţa nu va fi deloc uşor, deoarece am avut mereu, să zic aşa, meciuri grele la ei acasă. Trebuie să luăm meciul în serios şi să câştigăm cele trei puncte. Victoria de acasă cu cei de la Şelimbăr a fost importantă pentru noi, ea fiind probabil o contracandidată la promovare. Moralul nostru este ridicat înaintea acestui meci, dar trebuie să fim concentraţi la maxim şi să jucăm ceea ce ştim. Fiecare meci este important, indiferent de echipa cu care jucăm. Zilele acestea ne-am antrenat foarte bine. A fost linişte în tabăra noastră şi ne-am axat doar pe acest meci”, ne-a declarat Viorel Chinde.

Duelul dintre ACS Unu Fotbal Club Gloria Bistriţa şi ACS Fotbal Comuna Recea va avea loc sâmbătă, de la ora 15.00.

You may also like

Leave a Comment