Responsive Menu
Add more content here...


Vine Clujul pe la noi! Oaspeți admiratori ai frumuseții Țării Silvaniei

În 6 aprilie clujenii vin în pelerinaj la mănăstirile de prin Sălaj

by Tiberius NICODA
0 comment 69 views
A+A-
Reset

Centrul de Pelerinaje „Renașterea” din Cluj-Napoca prin grija și preocuparea preotului Daniel Florin – ca și inițiator, anunță organizarea unui pelerinaj la mănăstirile din Sălaj pe data de 6 aprilie 2024.


Traseul pelerinajului organizat în Sălaj va cuprinde – Mănăstirea Schimbarea la Față de la VOIVODENI – Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de la STRÂMBA (închinare la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului) – Grădina Zmeilor din Gâlgăul Almașului(un ţinut unic în România – una dintre cele mai spectaculoase rezervaţii naturale din Transilvania. La poalele dealului Dumbrava, în apropiere de Jibou, judeţul Sălaj, se întinde un ţinut unic în România: Grădina Zmeilor.

Dacă ai ajuns din întâmplare aici, fără să cunoşti povestea locului, vei avea impresia că te înşeală privirea, şi, cumva, ai aterizat din întâmplare în Meteora grecilor. Nici vorbă. Te afli în Grădina Zmeilor, o arie naturală protejată care cuprinde un ansamblu neregulat de stânci. Acest loc plin de legende şi poveşti interesante te va cuceri din prima clipă. Astfel, în grădina Zmeilor veţi face cunoştinţă cu Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Eva, Căpitanul, Soldații, Degeţelul, Moşul şi Dorobanțul.
Apoi vor vizita Grădina Botanică a Institutului de cercetări Biologice „Vasile Fati” de la Jibou (printre cele mai frumoase grădini botanice din Europa). Construită în perioada anilor 1959-1968 dupa ideea și proiectul profesorului de biologie Vasile Fati, grădina este azi considearată a fi una dintre cele mai frumoase din Europa.
Traseul va continua cu vizita la – Mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul de la Bobota,apoi oaspeții vor merge la Mănăstirea Sfânta Treime de la BIC.


Iată, că vecinii noștri clujeni și nu numai, vin să ne viziteze frumusețile județului Sălaj și să le promoveze spre știința și încântarea oricui dispus să vină pe la noi, pe aceste minunate plaiuri sălăjene.
Și dacă din vecini,străini vin ca să își bucure privirile și sufletul pe plaiurile noastre sălăjene, să fim exemplu noi cei ce trăim aici pe aceste meleaguri ale Țării Silvaniei și să fim noi cei dintâi care să le știm promova,prețui și valorifica.
Să fie astfel, o călduroasă urare de bun venit oricărui oaspete care ne vizitează ținutul sălăjean.

You may also like

Leave a Comment