Responsive Menu
Add more content here...


Viitorul Zalău reprezintă Sălajul la faza zonală a juniorilor E. PROGRAMUL

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 30 views
A+A-
Reset

Campioana Sălajului are însă o misiune grea la competiţia de la Cluj-Napoca după ce a picat într-o grupă grea cu Viitorul Năsăud, Sporting Recea şi Luceafărul Cluj


 

Chiar dacă în Sălaj a mai rămas de jucat o etapă în campionatul de juniori E, campioana la această categorie de vârstă se cunoaşte deja. Viitorul Zalău a fost echipa ce a terminat pe primul loc, după ce în meciul decisiv din retur, ce a avut loc săptămâna trecută a câştigat cu 2 – 1 derby-ul cu CS Atletic Zalău.

Câştigarea campionatului le-a oferit puştilor de la Viitorul Zalău dreptul de a participa la faza zonală, care va avea loc de vineri şi până duminică, la Cluj-Napoca, în organizarea celor de la Academia Luceafărul, unul dintre cele mai bune cluburi din ţară la copii şi juniori.

Opt campioane judeţene vor fi prezente la faza zonală de sub Feleac, fiind formate două grupe a câte patru formaţii. Viitorul Zalău a avut ghinion la tragerea la sorţi şi a fost repartizată tocmai într-o grupă în care se află şi Luceafărul Cluj, favorita la câştigarea fazei zonale şi chiar a turneului naţional. Pe lângă formaţia clujeană, gruparea zălăuană se va mai duela cu Viitorul Năsăud şi Sporting Recea. Un alt dezavantaj pentru formaţia lui Alexandru Pop îl reprezintă regulamentul, care impune ca fiecare formaţie să îşi împartă lotul de 14 jucători în două echipe, astfel încât toţi jucătorii să poată juca câte o repriză pe meci.

“Este greu să facem faţă în aceste condiţii, fiindcă noi nu avem loturi atât de valoroase precum au alte echipe. Nu îi văd rostul acestui regulament, fiindcă este vorba de o fază zonală, unde trebuie să joace cei mai buni juniori. Experimente de genul prin care să se schimbe toată echipa după pauză se fac la meciuri şi turnee amicale. Nu avem ce face şi vom încerca să facem faţă, în primul rând să nu ne facem de ruşine. Este greu să emitem pretenţii, fiindcă ne aflăm într-o grupă cu Luceafărul Cluj. Obiectivele noastre sunt de a creşte juniori şi de a-i propulsa spre fotbalul mare nu de a avea nuştiu ce rezultate la o anumită fază zonală sau la un campionat judeţean”, ne-a declarat antrenorul Alexandru Pop.

În primul meci, campioana Sălajului va juca vineri cu Viitorul Năsăud, după care tot în aceeaşi zi va întâlni campioana din Maramureş, Sporting Recea. Ultimul meci va fi şi cel mai greu, cu gazdele de la Luceafărul Cluj, partida urmând a avea loc sâmbătă, de la ora 13.00. Câştigătoarea acestei grupe se va duela în finală cu prima clasată din a doua grupă pentru calificarea la turneul final.

Din Grupa B fac parte LPS Banatul Timişoara, Best Kids Reghin, LPS Bihorul şi Juniorul Satu Mare.

Programul celor de la Viitorul la faza zonală de la Cluj:

Vineri, ora 11.00: Viitorul Zalău – Viitorul Năsăud

Ora 19.00: Viitorul Zalău – Sporting Recea

Sâmbătă, ora 13.00: Luceafărul Cluj – Viitorul Zalău

 

You may also like

Leave a Comment