Video – Veteranul de război Ilie Pop a fost condus pe ultimul drum. Primarul Dan Ghiurco i-a adus un ultim omagiu

by Mihai POP
0 comment 42 views
A+A-
Reset

Odată cu plecarea spre îngeri a veteranului de război Ilie Pop, atât țara noastră, cât și județul Sălaj a rămas mai săracă cu încă un erou. Veteranul a fost condus pe ultimul drum, astăzi, fiindu-i alături, întreaga comunitate din Jibou, cât și primarul Dan Ghiurco. Ilie Pop a murit la vârsta de 102 ani


Astăzi, 8 decembrie, Jiboul și-a luat rămas-bun de la veteranul de război, Ilie Pop, trecut la cele veșnice în zi de sărbătoare pe data de 6 decembrie, la venerabila vârstă de 102 ani.

Odată cu plecarea spre îngeri a veteranului de război Ilie Pop, atât țara noastră, cât și județul Sălaj a rămas mai săracă cu încă un erou.

Veteranii noștri sunt tinerii timpului celui de-al Doilea Război Mondial care au plecat fără să știe pentru cât timp și fără să stea pe gânduri, acolo unde țara a tremurat. Ilie Pop nu a șovăit atunci când patria l-a chemat, și-a lăsat familia în pragul casei, cu lacrimi în ochi și s-a dus în apărarea țării.

Acest om a pus mai presus de orice idealurile de libertate și demnitate a poporului român.

În lupta pentru țara lui, a stat cu moartea în față, sub ploi de gloanțe, chinuit de sete și de foame, dar și de geruri năprasnice ori de arșița soarelui.

Așa cum a putut și-a căutat putere să retrăiască momentele de pe câmpul de luptă și să le povestească tuturor celor care a vrut să îl asculte.

Cu profundă durere în suflet, Dan Ghiurco i-a adus un ultim omagiu și ultim mesaj.

”În această zi rece de decembrie, într-o atmosferă care ne-a pus sufletul la încercare prin momentul despărțirii de Ilie Pop, l-am condus pe ultimul drum pe veteranul de război a cărui viață a marcat comunitatea din Jibou.
Ilie Pop a plecat, la cei 102 ani împliniți în vară, pe acest drum fără întoarcere spre memoria noastră plină de respect pentru un om cu adevărat demn de cinstire”, a transmis primarul Dan Ghiurco.

100 de ani, 100 de stejari plantați

În cinstea faptelor sale, primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco și viceprimarul Vlad Pașcalău l-au sărbătorit pe nea Ilie în urmă cu doi ani, odată cu împlinirea vârstei de 100 de ani, inspirând-ui prin plantarea a 100 de stejari, cu participarea elevilor din Jibou, în sufletul cărora s-a sădit atunci și exemplul dat de veteranul de război.

În urmă cu un an, Ilie Pop le-a fost alături la evenimentul “Mândria de a fi român”, când au avut ocazia să-i ofere un buchet de trandafiri în culorile drapelului. Ilie Pop fost o prezență caldă obligatorie la toate momentele solemne organizate la Jibou în memoria eroilor și veteranilor. Va fi mereu, prin cei care l-au cunoscut.

Născut în 1921 acesta a luptat pe front în cel de-al doilea Război Mondial, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Ungariei şi fostei Cehoslovacii, până în munţii Tatra.

Veteranul de război, Ilie Pop a fost vizitat des în ultimii ani, în special de reprezentanți ai Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Jibou, Unității Militare 01483 Zalău și ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

Un om și o viață model de patriotism. Îți mulțumim, Ilie Pop! Jiboul te va avea în suflet ca pe un tezaur spiritual”, a mai precizat Dan Ghiurco.

You may also like

Leave a Comment