Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO. Un jibouan face senzaţie la Naţionalele de culturism – Adrian Prodan a devenit campion al României!

La prima sa participare la un Campionat Naţional, jibouanul Adrian Prodan a uluit asistenţa, cucerind medalia de aur la categoria "MUSCULAR MEN'S PHISIQUE OPEN SENIORI"

by Călin ONICAŞ
0 comment 2.7K views
A+A-
Reset

Jibouanul Adrian Prodan (n. 30 iunie 1997) a intrat în cartea de aur a culturismului din România. La prima sa participare la un Campionat Naţional, sportivul în vârstă de 26 de ani a făcut senzaţie.

La Naţionalele de cultursim şi fitness, ce au avut loc la BT Arena Cluj-Napoca, în perioada 15 – 19 mai, Adrian Prodan a intrat pe scenă la categoria “MUSCULAR MEN’S PHISIQUE OPEN SENIORI“. Chiar dacă era debutant, jibouanul s-a impus categoric, câştigând clar categoria conform punctajelor realizate de arbitri.

Pentru această performanţă remarcabilă, jibouanul legitimat la clubul Universitatea Cluj (antrenor Sebastian Văsuț) a muncit intens aproape o jumătate de an.

“Am avut vreo 5 luni de muncă titanică, iar ultimele două săptămâni au fost cele mai dureroase. Pentru a putea ajunge la forma dorită, a fost necesar să slăbesc, iar în ultima săptămână am dat jos peste 4 kilograme! Dieta a fost drastică, iar antrenamentele dure. Am ajuns la trei ore de cardio plus încă o oră de antrenament cu greutăţi. Dar, a meritat tot efortul. 

Pentru această medalie de aur, vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut: iubitei mele, familiei şi – în special – clubului Universitatea Cluj şi antrenorului meu, Sebastian Văsuț. 

Sper ca acest rezultat să atragă atenţia oficialilor Federaţiei, în privinţa convocărilor la lotul naţional care va participa anul asta la Campionatul Mondial din Spania”, a spus campionul din Jibou pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Medalie de bronz la un puternic concurs internaţional

Sâmbătă, la doar o zi după cucerirea titlului naţional, sportivul din Jibou a intrat din nou pe scenă, la “Românian Grand Prix” – o competiție internațională, în care a concurat cu sportivi din Ungaria şi Germania. La categoria “MUSCULAR MEN’S PHISIQUE OPEN”, unde a fost singurul participant român, el s-a clasat pe locul trei.

Cele două medalii cucerite la Cluj-Napoca se adaugă astfel la performanţa pe care a obţinut-o anul trecut la “Mr. Olympia Amateur Eastern Europe”, atunci când a fost finalistul unei competiţii internaţionale considerată mult mai tare decât un Campionat Naţional.

Forma excelentă îi dă moral sportivului din Jibou, care se gândeşte să participe la unele concursuri puternice în străinătate, existând șanse mari ca acesta să se afle la startul unei competiţii ce va avea loc în Spania, la Alicante. 

A practicat fotbal, atletism, iar acum este şi antrenor de fitness şi cochetează cu kikboxingul 

La fel ca majoritatea copiilor, şi Adrian a început sportul pe terenurile de fotbal. Timp de şapte-opt ani, a fost fotbalist la Rapid Jibou, apoi la Luceafărul Bălan, acolo unde a evoluat şi în Campionatul Naţional de juniori republicani.

La vârsta de 16 ani a început să facă sală, iar timp de trei ani a practicat atletism. E un adevărat polisportiv, astfel că – şi acum – , pe lângă culturism, practică kikboxingul la clubul de la Jibou condus de Alex Bîgi.

Adrian Prodan este și antrenor de fitness pe partea de coaching online, unde ajută foarte mulți oameni, fie că e vorba de persoane ce doresc să slăbească, fie că e vorba de sportivi ce doresc să se pregătească pentru diferite competiții.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 22 mai. 

You may also like

Leave a Comment