VIDEO. PNL asigură un buget record pentru educație în 2024 – creșterea de peste 60% va permite majorarea salariilor profesorilor și susținerea programelor și investițiilor din Educație

by Stirile din Salaj
0 comment 67 views
A+A-
Reset

↗ PNL a obținut o creștere istorică pentru bugetul Educației din 2024: de la 35 miliarde lei la 57 miliarde lei. Creșterea de 61% înseamnă respectarea promisiunilor pentru majorările salariale ale profesorilor, dar și banii necesari pentru punerea în aplicare a Legilor Educației.

↗ În 2024, veniturile dascălilor vor crește cu aproximativ 20%. Astfel, cu majorările făcute de către guvernul Ciucă, salariile profesorilor vor ajunge la o creștere de aproximativ 50% în perioada 2023-2024.

↗ Totodată, numărul școlilor în care elevii primesc o masă sănătoasă va crește la aproximativ 1.000. Mărim atât numărul, cât și valoarea burselor, abordând simultan problema școlilor cu toalete în curte. De la 1180 de astfel de unități în 2019, numărul lor a scăzut la 189 astăzi și avem în plan să amenajăm alte 159 în anul următor.

↗ Investim peste 1 miliard de euro în modernizarea infrastructurii școlare, angajându-ne să oferim generațiilor viitoare condiții de învățare mai bune, precum și să le pregătim pentru a fi mai competitive pe plan internațional.

,,Cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii! În 2024, salariile profesorilor vor crește cu 20%, astfel: 13% de la 1 ianuarie și 7% de la 1 iunie. Împreună cu majorarea din 2023, se va ajunge, astfel, la o creștere de peste 50%, în medie, în timp record de 1 an. În plus, vor fi reglate inechitățile salariale în ceea ce privește personalul de conducere din unitățile de învățământ!” a declarat Ligia Deca, ministrul PNL al Educației.

Comunicat de presă PNL

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!