VIDEO. Percheziţii la persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc

by Mihai POP
0 comment 1.2K views
A+A-
Reset

Cercetările efectuate au relevat că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, 5 persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe psihoactive (canabis, cristal și substanțe din categoria catinoidelor), către consumatori, inclusiv minori (cu vârste între 13 și 17 ani), în județul Sălaj.

Din materialul probator administrat a rezultat că, persoanele cercetate ar fi oferit, cu titlu gratuit, substanțe interzise participanților la petreceri private sau ca plată pentru desfășurarea unor activități în gospodărie.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 150 de grame de cristal (3-CMC, drog de mare risc), 4 grame de canabis, 5 grame de substanță sub formă de pulbere cristalizată, 585 de pliculețe de tip ziplock din material plastic transparent fără conținut, 7 telefoane mobile, un cântar electronic de mare precizie, un grinder, diverse obiecte și plicuri cu urme de substanțe, precum și 450 de euro, 150 de lire sterline și 4.200 de lei.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea celor 5 persoane, pentru 24 de ore.

Astăzi, 25 ianuarie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj și ai Grupării Mobile Cluj – Napoca.

La activități a participat și echipajul canin al Direcției Regionale Vamale Cluj.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

You may also like

Leave a Comment