VIDEO. Maşina unui director din Sălaj, incendiată chiar în fața casei. În spate se află o mână criminală

by Mircea ARDELEAN
0 comment 39 views
A+A-
Reset

Azi-noapte, Dacia Duster a unui zălăuan care ocupă acum o funcţie importantă în Timişoara s-a făcut scrum. Anchetatorii spun că incendiul ar fi fost declanşat intenționat de persoane necunoscute. Motivul ar fi acela că i-a “deranjat” pe samsarii din pieţele agroalimentare de pe Bega, dar la mijloc sunt şi interese politice

Răzbunare ca în filmele cu mafioţi la Timişoara, cu un sălăjean printre actorii principali. Maşina directorului general de la Societatea PIEŢE SA Timişoara – zălăuanul Mirel Pop – a fost incendiată marţi noaptea, chiar în faţa casei sale.

Încă din primele cercetări, anchetatorii au vorbit despre o mână criminală, iar faţa locului au fost găsite indicii cum că focul a fost declanşat intenţionat de persoane necunoscute.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere

Cam aceeaşi părere o are şi directorul pieţelor agroalimentare de pe Bega, cu atât mai mult că, în ultima perioadă, asupra acestuia ar fi fost făcute multe presiuni. Totul a început, după ce Mirel Pop a schimbat regulamentul de la pieţele de legume şi fructe din Timişoara și de la faptul că ar fi mărit anumite taxe pentru piețari.

“La data de 06.12.2023, în jurul orei 03:10, poliţiştii Secţiei 4 Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Basarabia din Timişoara, a izbucnit un incendiu la un autovehicul parcat. În acest caz, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere şi continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor izbucnirii incendiului”, a menţionat IPJ Timiş.

Mirel Pop: “Fostul director si viceprimarul Cosmin Tabără au pus la cale un protest prin care oamenii din pieţe au fost îndemnaţi să se revolte”

Momentele şocante prin care a trecut zălăuanul nostru, dar şi cauzele care ar fi dus la aceste scene reprobabile au fost redate cititorilor ziarului Ştirile din Sălaj tocmai de către Mirel Pop.

“În jurul orei 3:00, am fost sunat de către un vecin care m-a anunţat că maşina de serviciu parcată în faţa casei arde ca o torţă. Am sunat la serviciul de urgenta 112, pompierii au ajuns imediat si au stins focul. Masina a ars în proportie de 95%. În urma cercetării la faţa locului, s-a constatat că este vorba de o mână criminală, deoarece sub maşină a fost găsită o cârpă îmbibată în motorină, drept urmare maşina a fost incendiată.

Se pare ca politicile de implementare a regulamentului de organizare şi funcţionare pe care le implementez la societatea Pieţe SA deranjează pe unele persoane. După toate cele întâmplate, familia mea este foarte speriată (fiul meu de 14 ani şi fiica de 4 ani au asistat la aceste scene). Dar, cu toate acestea, nu ma voi lăsa intimidat în niciun fel şi voi continua aplicarea măsurilor în ceea ce priveşte regulamentul.

De când am preluat conducerea societăţii, au fost numeroase presiuni si proteste, puse la cale de fostul director şi viceprimarul Cosmin Tabără, prin care s-au diseminat informaţii false, urmărindu-se denigrarea şi chiar înlăturarea mea, deoarece nu am mai fost de acord cu prejudicierea societăţii.

Un exemplu concret este acel protest de anul trecut, pus la cale de fostul director Liviu Cocean si viceprimarul Cosmin Tabără (deţin dovezi clare despre acest lucru pe care o să le prezint poliţiei în cursul acestei anchete) prin care oamenii din pieţe au fost îndemnaţi să se revolte în ceea ce priveste procentul de majorare al taxelor de închiriere a spaţiilor deţinute se societatea Piețe SA. Majorarea a fost impusă printr-o măsură a Curţii de Conturi, nu pentru ca aşa am considerat eu, iar pe plan local toate taxele au fost majorate cu rata inflaţiei, atât preţul la energie termică, cât şi taxele şi impozitele (nu cu 20 sau 25% cum au spus ei)!”, a declarat Mirel Pop pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

Mirel Pop are 41 de ani, este căsătorit şi are doi copii – un băiat și o fată. A absolvit Grupul Școlar “Voievodu Gelu” din Zalău, după care a urmat cursurile Facultăţii de Medicină Veterinară Cluj-Napoca. A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară Timişoara, unde a făcut şi un Doctorat în Microbiologie-Imunologie.

S-a stabilit la Timişoara. De la începutul lunii septembrie 2022 este director general la Societatea PIEŢE SA Timişoara.

You may also like

Leave a Comment