Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO. MÂNDRIA COMUNEI – Sportivele Maria Csiki şi Alexandra Kallos au fost premiate de Primăria comunei Mirşid

by Călin ONICAŞ
0 comment 114 views
A+A-
Reset

Medaliate la Campionatele Naţionale şi la Cupa Româmiei, atleta Maria Csiki şi pugilista Alexandra Kallos au primit aprecierea autorităţilor locale  din comuna Mirşid, în care cele două sportive locuiesc. Ieri, într-o şedinţă de Consiliu Local ce a avut loc la Primăria comunei, primarul Călin Bereschi le-a felicitat şi le-a premiat cu câte 2.000 de lei

Eforturile realizate pentru a practica sportul de performanţă cu multe sacrificii, dar şi rezultatele notabile obţinute în Campionatele Naţionale, au adus satisfacţie şi apreciere în comunitatea din care fac parte atleta Maria Csiki şi pugilista Alexandra Kallos. Cele două sportive originare din comuna Mirşid au reprezentat cu cinste comunitatea locală, cluburile sportive la care sunt legitimate, dar şi Sălajul, la competiţiile importante.

Ambele sportive locuiesc în comuna Mirşid şi fac efoturi pentru a participa la antrenamente la Zalău. Ele fac naveta pentru a practica sportul de performanţă – Maria Csiki este atletă la CSS Zalău (antrenor Nelian Ianchiş), iar Alexandra Kallos este pugilistă la CSM Zalău (antrenor Adrian Popuţea). Anul 2023 a fost unul rodnic pentru ambele, cu medalii la competiţii importante, chiar şi la Campionatele Naţionale.

În semn de apreciere pentru eforturile realizate pentru practicarea sportului de performanţă, dar şi rezultatele obţinute în acest an, autorităţile locale au decis premierea celor două sportive. La propunerea consilierului local – Alin Marian, primarul Călin Bereschi a iniţiat o hotărâre de Consiliu Local, pe care toţi consilierii au votat-o în unanimitate.

Ca urmare, Primăria comunei Mirşid le-a răsplătit munca şi eforturile celor două sportive valoroase, alocând câte 2.000 de lei fiecăreia.

Marţi, 31 octombrie, într-o şedinţă de Consiliu Local, ce a avut loc la Primăria Mirşid, Maria Csiki şi Alexandra Kallos au fost premiate de edilul comunei, în prezenţa consilierilor locali, dar şi în prezenţa viceprimarului Ovidiu Bodea şi a secretarului de comună, Liviu Buzure. Cu toţii  le-au aplaudat pe cele două sportive cărora le-au urat mult succes în carieră.

Cine sunt cele două sportive premiate

Maria Csiki are 16 ani şi locuieşte în satul Popeni. La nici 10 ani, eleva lui Nelian Ianchiş se remarca în concursurile atletice. Ea a început să cucerească medalii la Memorialul “Dorin Melinte” de la Bacău, iar anul trecut a obţinut prima medalie la Campionatul Naţional. De atunci, sportiva de la CSS Zalău a fost nelipsită de pe podium la Campionatele Naţionale.

În vara anului trecut, Maria a devenit în premieră campioană naţională în cursa de 800m! În acest an, ea a repetat superba performanţă şi la Campionatul Naţional Şcolar, acolo unde a cucerit medalia de aur! Sportiva din comuna Mirşid a devenit una dintre cele mai bune atlete din Sălaj!

O sportivă cu mare potenţial este şi Alexandra Kallos. Deşi a intrat pentru prima dată în ring doar acum un an, eleva lui Adrian Popuţea s-a remarcat deja în competiţiile naţionale importante. În acest an, pugilista în vârstă de 14 ani a cucerit medalia de argint la Cupa României de cadeţi, pentru ca în această toamnă ea să fie medaliată la Campionatul Naţional de cadeţi de la Năvodari.

“Da, a făcut o  surpriză frumoasă. Merită apreciat faptul că ea face naveta ca să vină la antrenamente. Dacă se ţine de treabă, peste doi ani ar putea deveni campioană naţională”, a punctat antrenorul ei, Adrian Popuţea.

“Ţin să le felicit pe cele două sportive pentru rezultatele notabile şi pentru faptul că reprezintă cu cinste comuna noastră la nivel ridicat. Nu e uşor să cucereşti medalii la Campionatele Naţionale, aşa cum au reuşit fetele noastre, Maria Csiki şi Alexandra Kallos. Nu pot decât să le urez succes în continuare. Cu aprobarea Consiliului Local s-a reuşit alocarea unei sume de 2.000 de lei pentru fiecare sportivă. Le ţinem pumnii strânşi în continuare să sperăm că ele vor obţine rezultate tot mai bune şi să devină adevărate campioane”.
Călin Bereschi – primarul comunei Mirşid

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 1 noiembrie.

You may also like

Leave a Comment