Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO – Incredibil. HC Zalău ratează o victorie mare în meciul de la Brașov pe care sălăjencele l-au dominat în totalitate!

by Călin ONICAŞ
0 comment 50 views
A+A-
Reset

De necrezut! Sâmbătă după-amiază, tânăra echipă a Zalăului a făcut un joc mare sub Tâmpa, aflându-se în avantaj în permanenţă, având chiar şi cinci goluri în plus pe tabelă! Din păcate, cu 11 secunde înaintea finalului, Corona Braşov a egalat. S-a repetat, de fapt, istoria partidei cu CSM Gloria Buzău de acum două săptămâni

Iubitorii handbalului din Sălaj râd cu cu ochi, dar plâng cu celălalt. HC Zalău a fost extrem de aproape de o mare victorie în deplasare, performanţă pe care sălăjencele nu au mai realizat-o în ultimii doi ani!?

În partida din etapa a X-a, ce a avut loc sâmbătă după-amiază la Braşov, surprinzător, formaţia condusă de Gheorghe Tadici a dominat jocul cu autoritate. Fetele noastre s-au aflat în avantaj pe tabela de marcaj, având şi cinci goluri avans! Din păcate, nici de data aceasta, HC Zalău nu a ştiut să gestioneze acest avantaj, iar cu 11 secunde înainte de final a fost egalată!

Sigur, remiza realizată sub Tâmpa este una preţioasă, dar când ne gândim că am dominat copios tot meciul, nu putem decât să avem sentimente de frustrare şi o părere de rău…

Avans confortabil după prima repriză. La pauză, HC Zalău avea 15 – 10 pe tabelă!

Tunisianca Aya Benabdalahh a deschis balul printr-un gol de pe extremă. Amfitrioanele au egalat prin muntenegreanca Bobana Klikovac, dar tot HC Zalău s-a aflat în avantaj, având unul-două goluri avans.

În minutul 13, Corona a reuşit din nou să egaleze (scor 5 – 5) şi atât. Până la finalul meciului, Emilija Lazic şi compania au avut avantaj pe tabela de marcaj secundă de secundă! Mai mult, ecartul a crescut, astfel că la pauză Zalău conducea cu 15 – 10!

Nou-promovata din Braşov a căutat soluţii pentru a replica. În ciuda eforturilor făcute, Corona nu a reuşit nici măcar să se apropie pe tabelă. HC Zalău şi-a ţinut adversarul la o distanţă de două-trei goluri.

Final incendiar. HC Zalău conducea cu 28 – 26 în minutul 59!?

În minutul 59, după reuşita ucraineanca Adriyana Naumenko, HC Zalău conducea cu 28 – 26! Franţuzoaica Laura Lasm a marcat pentru Braşov, iar sălăjencele au mers în atac, iar golul ne aducea victoria! Din păcate, în timp ce ne aflam în atac, Tatyana Prycop a dat o pasă aiurea şi arbitrii au ameninţat cu atac pasiv.

Era minutul 59 şi 12 secunde, iar Gheorghe Tadici a solicitat time-out şi a dat indicaţii fetelor. Cea care şi-a asumat responsabilitatea aruncării a fost sârboaica Emilija Lazic, dar mingea a trecut peste poartă. Gazdele s-au aruncat în atac şi, cu 11 secunde înainte de final, aceeaşi Laura Lasm a reuşit golul egalării!

În meciurile cu Buzăul şi Braşovul, am câştigat două puncte sau am pierdut patru!?

În acele momente, vedeam parcă partida de acum două săptămâni de la Zalău, când HC Zalău a fost egalată de CSM Gloria Buzău în ultimele secunde, după ce fetele noastre aveau un avans de trei goluri cu mai puţin de trei minute înainte de final…

Sigur, şi aceste puncte contează, dar victoriile cu Buzăul şi Braşovul ne-ar fi propulsat deasupra liniei de plutire.

Sperăm, totuşi, că echipa Zalăului va termina anul cu o victorie în ultimul joc din 2023. Este vorba de partida cu Măgura Cisnădie, ce va avea loc miercuri, 15 noiembrie, la Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”.

Corona Braşov – HC Zalău 28 – 28 (10 – 15)!

Corona: Anica Gudelj, Raluca Rădoi, Elena Munteanu – Alexandra Dumitrascu (8 goluri), Laura Lasm (7), Azenaide Carlos Jose (5 – 3 din 7m), Alisia Boiciuc (3), Bobana Klikovac (2), Matea Pletikosic (2 – 1 din 7), Macarena Gandulfo (1), Elena Voica, Oana Cârstea, Ana Maria Berbece, Patricia Moraru, Ştefania Lazăr şi Natalia Marin. Antrenor: Alin Bondar

HC Zalău: Viorica Ţăgean, Sara Rus, Alexandra Popescu – Aya Benabdalahh (8 goluri) Adriyana Naumenko (5), Roberta Stamin (5), Tatyana Prycop (4 – 3 din 7), Andreea Bujor (3 – 3 din 7m), Emilija Lazic (3), Daniela Necula, Andreea Mărginean, Florentina Moisin, Krisztina Toth şi Ioana Bălăceanu. Antrenor: Gheoghe Tadici

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 15 noiembrie.

You may also like

Leave a Comment