Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO. Europarlamentarul PNŢCD Cristian Terhes în faţa Ursulei von der Leyen: aţi transformat UE, dintr-un spaţiu al libertăţii, într-un lagăr şi aţi uitat că valorile creştine stau la fundaţia proiectului european!

by Stirile din Salaj
0 comment 13 views
A+A-
Reset

Vorbind despre starea Uniunii Europene pe data de 14 septembrie 2021, Ursula von der Leyen, Preşedinta Comisiei Europene, a explicat în faţa Parlamentului European stagiul unde se află UE în acest moment, sub mandatul ei.

Citându-l pe Robert Schuman, von der Leyen a spus: “Europa are nevoie de un suflet, de un ideal şi de voinţa politică de a servi acest ideal”.

Idealul despre care a vorbit Schuman, însa, a fost un ideal bazat pe valorile creştine, din care s-a născut respectul pentru drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.

Pornind de la acest lucru, europarlamentarul PNŢCD Cristian Terheş i-a spus Ursulei von der Leyen în Plenul Parlamentului European:

“Stimata doamna presedintă Von der Leyen,

În 2019, când aţi candidat pentru poziţia pe care o ocupaţi acum, aţi spus în acest Plen, şi citez: «fundaţia civilizaţiei europene este filozofia greacă şi dreptul roman».

Ce nu aţi menţionat în acel discurs este rolul fundamental pe care creştinismul şi, implicit, valorile iudeo-crestine l-au avut în dezvoltarea «civilizaţiei europene».

Pe baza acestor valori creştine şi a credinţei că toţi oamenii sunt creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu s-au dezvoltat «drepturile fundamentale şi inalienabile», care au fost ulterior specificate în tratate şi convenţii, precum şi în constituţii şi legi naţionale.

Reducând civilizaţia europeană doar la filozofia greacă şi dreptul roman, şi ignorând valorile iudeo-creştine, veţi găsi argumente pentru inechitate şi sclavie, cum era în Grecia antică, şi tiranie, cum a fost în Roma antică.

Sub conducerea dumneavoastră, din păcate, Uniunea Europeană a devenit, dintr-un spaţiu al libertăţii, un lagăr, în care oamenii nu mai pot călători, mânca în restaurante sau merge la un film dacă nu au «certificatul verde».

Vă solicit să promovaţi şi să apăraţi în Uniunea Europeană moştenirea şi valorile creştine, conform cărora toţi suntem creaţi egali de Dumnezeu şi născuţi liberi.

Mulţumesc.”

PNŢCD suştine o Românie naţională suverană într-o Europa puternică a naţiunilor, în care drepturile fiecărei persoane sunt respectate şi garantate, iar moştenirea creştina protejată.

Cristian Terheş – europarlamentar PNŢCD

You may also like

Leave a Comment