Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO. Erou pentru străini! Un tânăr voluntar din Sălaj a plecat în Ucraina pentru a-i ajuta pe oamenii terorizaţi de război

by Lucy Kallo
0 comment 29 views
A+A-
Reset

Claudiu Bârjac, un tânăr de doar 25 de ani din Zalău, a lăsat deoparte viaţa liniştită de acasă, pentru a sări în ajutorul oamenilor din război. Zălăuanul a plecat plin de curaj în zonele de conflict, pentru a-i ajuta pe ucraineni cu haine, alimente, generatoare electrice, pături, perne, articole de igienă

Nici un război nu poate opri un om atunci când vine vorba de dorinţa de a oferi ajutor semenilor. Astfel, Claudiu Bârjac – un tânăr de 25 de ani din Zalău – şi-a luat inima în dinţi şi a plecat în Ucraina cu ajutoare strânse de la prieteni.

Voluntar la o asociaţie care vine în sprijinul persoanelor afectate de război, tânărul nu a mers niciodată cu mâna goală. Voia mereu să ajungă la ucrainenii afectaţi de război cu alimente neperisabile, medicamente sau ceva haine.

„Sunt voluntar la o asociaţie din localitatea Mukachevo – Ucraina. Am plecat de mai multe ori acolo cu ajutoare umanitare de aici din Zalău, de la prieteni şi cunoştinţe”, spune Claudiu Bârjac cu entuziasm.

Acest erou sălăjean printre străini nu se opreşte din a face fapte bune. Zălăuanul nostru i-a ajutat pe vecinii noştri de peste graniţă la bucătăria unei asociaţii din oraşul Mukachevo, situat în Sud-Vestul Ucrainei, la care zeci de oameni mănâncă zilnic.

Din fericire, slavă Domnului, nu am avut parte de nici un atac aerian, dar am prins câteva alarme aeriene”, a precizat sălăjeanul.

Claudiu Bârjan este dovada vie că eroi nu trăiesc doar în cărţi de poveste, ci există şi în viaţa reală, arătând că se poate.

„Le-am spus şi le-am arătat tuturor adevărul despre cum trăiesc oamenii în aceste momente dificile din Ucraina, cum oamenii se ajută unii pe alții, cum sunt ei. Am vrut să le arăt tuturor că ucrainenii nu sunt oameni răi, așa cum cred unii, că trăiesc nu cu mult mai bine decât noi în România, că nu sunt foarte bogați, așa cum au crezut unii, dar le este greu acum, că sunt foarte săritori unii cu alții și că merită ajutați. Astfel doresc să mulțumesc prietenilor mei din Ucraina care m-au acceptat în organizația lor ca voluntar, le mulțumesc pentru ceea ce au făcut pentru oamenii lor” – a conchis Claudiu Bârjac.

You may also like

Leave a Comment