Victorie importantă pentru tineretul de la HC Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 826 views
A+A-
Reset

Fetele pregătite de Valeria Motogna şi Raluca Ionaşcu au reuşit să se impună în faţa băimărencelor de la Minaur, într-un joc disputat în Sala Sporturilor din Zalău

Tineretul de la HC Zalău a bifat o victorie importantă în Campionatul Naţional de Tineret, reuşind să învingă Minaur Baia Mare. Contând pentru etapa a IX-a, meciul s-a desfăşurat duminică, în Sala Sporturilor din Zalău. Fetele pregătite de Valeria Motogna şi Raluca Ionaşcu au beneficiat de un public numeros la acest joc, public care a purtat echipa spre o victorie importantă.

Pentru acest joc, tineretul a beneficiat de aportul unor jucătoare de la echipa mare precum “portăriţa” Sara Rus, Krisztina Toth, Alexia Gherghe, Ioana Dănilescu şi, bineînţeles, Andreea Bujor, cazul handbalistei fiind binecunoscut în handbalul românesc.

Revenind la partida de duminică, zălăuanca Andreea Serencu a deschis scorul, iar Zalăul s-a distanţat la două goluri după reuşitele lui Necula, Dănilescu şi Bujor, scor 4 – 2 în minutul 3. Acest avantaj s-a menţinut până spre finalul reprizei, când Minaur a reuşit să reducă din handicap, iar la pauză, HC Zalău conducea cu 16 – 15.

După pauză, Andreea Bujor şi Alexia Gherghe au “incendiat” plasa adversă, iar Zalăul s-a menţinut la conducere. Pe final, la rampă au ieşit şi jucătoarele sălăjence din lot, iar Andreea Serencu care este o certitudine la tineret şi o mare speranţă pentru seniori a marcat de alte două ori. Şi tot două goluri a marcat şi Beatrice Roş.

În partea secundă pe lista marcatoarelor şi-a trecut numele şi Ioana Dănilescu, Daniela Necula sau Krisztina Toth.

Tot în partea secundă, Andreea Bujor de la HC Zalău, respectiv Cristina Danciu de la Minaur au fost eliminate.

A fost a treia victorie stagională pentru HC Zalău, însă, sălăjencele au doar 8 puncte în clasament, fiind pe locul 5, din 6 în Seria A, la doar două puncte de locul 3. Sălăjencele au primit un punct penalizare pentru nerespectarea cerinţei de vârstă, conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Handbal.

HC Zalău – Minaur Baia Mare 34 – 30 (16 – 15)

HC Zalău: Sara Rus, Denisa Rus, Kata Kovacs – Ioana Dănilescu (8 goluri), Andreea Bujor (6), Alexia Gherghe (6), Krisztina Toth (5), Andreea Serencu (4), Daniela Necula (3), Beatrice Roş (2), Daria Şandru, Bianca Cozma, Daria Puşcaş, Evelin Kovacs, Alexandra Palic-Toma şi Alesia Grindean. Antrenor: Valeria Motogna. Antrenor secund: Raluca Ionaşcu. Director sportiv: Sergiu Cacoveanu

You may also like

Leave a Comment