Responsive Menu
Add more content here...


Victorie fragilă pentru HC Zalău în sferturile Cupei EHF. GALERIE FOTO şi VIDEO

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 2.2K views
A+A-
Reset

În prima manşă din “dubla” cu campioana Turciei, sălăjencele s-au bătut exemplar pentru fiecare minge, dar Kastamonu Belediyesi GSK a fost cea care a condus jocul aproape în permanenţă. Într-un final incendiar, formaţia condusă de Gheorghe Tadici a reuşit să câştige la limită, dar returul din Turcia se arată foarte dificil. “Cred că mai avem doar 5% şanse la calificare”, este de părere Tadici

La tragerea la sorţi pentru jocurile din sferturile Cupei EHF, sălăjenii îşi frecau mâinile de fericire. Favorita lor – HC Zalău – a avut noroc şi a evitat nume grele din handbalul european, din urmă ieşind Kastamonu Belediyesi GSK, o echipă fără prea mare nume.

Deşi era campioana Turciei, HC Zalău era considerată favorită la calificarea în semifinale. Pentru a susţine fetele pregătite de Gheorghe Tadici, iubitorii handbalului din toate colţurile Sălajului au asaltat Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” în jocul din manşa tur, desfăşurat sâmbătă după-amiază.

În faţa unor tribune arhipline, HC Zalău a încercat să realizeze un joc care să îi sporească şansele de calificare. Din păcate, adversara a arătat că e o nucă tare încă din primele minute. Turcoaicele au deschis scorul, dar “căpitanul” Valentina Panici a egalat. Kastamonu a intrat iarăşi în avantaj, iar Zalăul a egalat din nou, de data aceasta prin Andrada Trif.

În minutul 9, însă oaspetele s-au distanţat la două goluri (scor 4 – 6), iar avansul a crescut la 4 goluri (scor 7 – 11, în minutul 15) sau chiar la 5 goluri (8 – 13, min. 19)!?

În minutul 20, HC Zalău a avut o perioadă foarte bună, în care a înscris trei gouri consecutive, iar diferenţa a mai scăzut.

S-a intrat la pauză cu 12 – 15, dar Valy Panici şi compania au revenit mai hotărâte de la vestiare şi în startul reprizei secunde au reuşit o nouă serie de trei goluri la rând, egalând la 15, în minutul 34!

Campioana Turciei s-a distanţat din nou, dar Zalăul a accelerat din nou şi a mai făcut o serie de trei reuşite consecutive, ajungând în avantaj pentru prima dată (scor 19 – 18, min. min. 39).

Istoria s-a repetat în ultimele 10 minute, când HC Zalău a revenit de la 20 – 22 şi a înscris de trei ori în doar două minute!

Finalul a fost unul incendiar. Turcoaicele erau în avantaj cu 5 minute înainte de finiş, dar sălăjencele au întors scorul în minutul 57!

În minutul 59, la scorul 27 – 27, Raluca Irimia a dus HC Zalău în avantaj, dar campioana Turciei a egalat în ultimele zeci de secunde.

A venit, însă, golul realizat de Claudia Constantinescu şi amfitrioanele s-au bucurat de o victorie muncită, alături de fani.

Greul acum urmează, deoarece returul se arată unul extrem de dificil. Acest lucru l-a subliniat şi Gheorghe Tadici la finalul jocului, când a precizat: “Cred că mai avem doar 5% şanse la calificare”.

Pentru HC Zalău, ceel mai bune marcatoare au fost Roxana Rob cu 9 goluri, Andrada Trif cu 7, Raluca Irimia şi Ana Maria Dragut cu câte 4. De cealaltă parte, rusoaica Uskova Yana şi croata Maric Zana au înscris cele mai multe goluri (câte 6).

Partida retur este programată duminica viitoare în Turcia, pe “Atatürk spor salonu” din Kastamonu de la ora 16.00 (ora României).

Vom reveni cu amănunte.


HC Zalău –  Kastamonu Belediyesi GSK 29 – 28 (12 – 15)

HC Zalău: Paula Vişan, Raluca Kelemen – Roxana Rob (9 goluri), Andrada Trif (7), Ana Maria Dragut (4), Raluca Irimia (4), Valentina Panici (3), Claudia Constantinescu (2), Larisa Tamaş şi Ana Ciolan. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

Kastamonu Beledyiesi: Anca Rombescu, Nenezic Ljubica – Uskova Jana (6 goluri), Zana Maric (6), Andrea Seric (5), Kristina Elez (4), Anastasya Sinitsyna (4), Elif Aidin (2), Gomes Barbosa (1), Natalaiya Kostina, Yilmaz Yeliz şi Serpil Iskenderoglu. Antrenor: Hakan Gunal

You may also like

Leave a Comment