Responsive Menu
Add more content here...


Vești proaste pentru șoferi! De la 1 iulie se scumpesc carburanţii

După câteva luni de ieftiniri în ceea ce privește prețul carburanților, șoferii vor avea acum parte de noi scumpiri. Astfel, aceștia trebuie să scoată mai mult din buzunar pentru un litru de motorină și benzină

by Mihai POP
0 comment 431 views
A+A-
Reset

În prezent, se înregistrează o scădere semnificativă a prețurilor la pompă. De exemplu, în luna aprilie, prețul unui litru de motorină era de 7,46 lei, însă acum a scăzut cu peste 20 de bani, devenind mai accesibil decât benzina, care este vândută la un preț mediu de 7,24 lei pe litru, conform antena3.ro.

Cu toate acestea, începând cu data de 1 iulie, prețul carburanților va urca iar. Se va înregistra o creștere a prețului benzinei cu 43 de bani pe litru, iar motorina va avea o majorare de 40 de bani pe litru.

Astfel că, un plin de motorină va crește cu aproximativ 20 de lei. În cazul celor care au mașină pe benzină, impactul financiar suplimentar va fi chiar mai mare, apropiindu-se de 21 de lei pentru un plin.

Fluctuațiile de preț, în atenția Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenței a observat că prețul carburanților la stațiile de alimentare sunt strâns legate de evoluția cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, cu ajustări efectuate în general în decursul unei săptămâni.

Astfel, modificările în sus sau în jos ale cotațiilor internaționale se reflectă rapid în prețurile la pompe, cauzând fluctuații pe care șoferii le resimt.

De exemplu, pe 17 mai, preţul pentru un litru de benzină premium a scăzut cu doi bani, preţul pentru un litru de motorină standard a scăzut cu cinci bani, iar preţul pentru un litru de motorină premium a scăzut cu 2-4 bani.

Sursa: evz.ro

You may also like

Leave a Comment