Responsive Menu
Add more content here...


Vești bune pentru șimleuani! Cinematograful ”Măgura” va fi reabilitat

Veşti bune pentru șimleuanii care iubesc cinematografia. Un important obiectiv, simbolul orașului Șimleu Silvaniei care zace în paragină de mai mulţi ani de zile, va fi reabilitat cu aproximativ 2,3 milioane de euro

by Mihai POP
0 comment 33 views
A+A-
Reset

Este vorba despre Cinematograful Măgura, care se află chiar în inima oraşului.  Primarul orașului Șimleu Silvaniei anunță că fostul cinematograf aflat într-o stare avansată de degradare, va fi reabilitat prin fonduri europene.

Investiția, în valoare de aproximativ  2,3 mil. euro, va fi finanțată în cadrul PRNV/2023/714.C.1- „Centre multifuncționale”.

Am dus o îndelungată luptă pentru ca acest simbol al orașului să-l putem restaura. Timp de mai bine de un an și jumătate am stat pe Ministerul Culturii- RADEF pentru a putea încheia un protocol de primire-predare, așa cum spune legea, fiind in patrimoniul lor. Am reușit. 

O să punem în valoare clădirea și mai mult, o să o putem utiliza ca sală de teatru, evenimente culturale, sală de conferințe sau expoziții. Sala de spectacole poate să găzduiască în regim de sală de proiecții 90 de locuri pe scaune, iar în scenariul fără gradenele retractabile, evenimente de până la 150 persoane.

Proiect depus în cadul apelului de proiecte PRNV/2023/714.C.1- „Centre multifuncționale”, finanțare europeană. În prezent se desfășoară procesul de selecție și de evaluare al proeiectelor.

Valoarea Investiției : 11,388,234.34 Lei cu TVA (aprox 2,3 mil. euro).

Ținem aproape și în scurt timp ne vom bucura din nou de această emblemă a orașului”, transmite primarul Cristian Mihai Lazăr.

You may also like

Leave a Comment