Responsive Menu
Add more content here...


Vești bune! Biserica de lemn din localitatea Inău, salvată de Ambulanța pentru Monumente

În aceste zile, voluntarii Ambulanței pentru Monumente fac pregătiri pentru începerea lucrărilor de punere în siguranță a Bisericii de lemn din Inău, comuna Someș-Odorhei

by Mihai POP
0 comment 398 views
A+A-
Reset

Vești de la bisericuța de lemn din Inău! Voluntarii Ambulanței pentru Monumente se pregătesc și aici pentru începutul lucrului la punerea în siguranță a bisericii de lemn din localitate. Până acum a fost adusă șindrila de la Moisei (MM), realizată de echipa lui Andrei Adrian Gadja, dar și elementele schelei necesare pentru repararea învelitorii turnului.

Credincioșii din Inău s-au mobilizat și au organizat o mică clacă pentru transportul șindrilei de la drum și până la bisericuța veche care este situată într-o zonă mai greu accesibilă. Pentru ajutorul acordat la transportul schelei, se aduc mulțumiri în mod deosebit părintelui paroh Mirel Claudiu Bene dar și lui Alin și fiului său, locuitori în Inău.

”Precizăm că o bună parte din șindrila necesară lucrărilor pe are le avem în vedere la biserica de lemn din Inău a fost achiziționată de comunitate în anul 2023 cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj prin intermediul programului de finanțare „Protecția monumentelor istorice, de pe raza administrativ – teritorială a județului Sălaj, aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice de drept privat”, transmit voluntarii.

Implicarea și buna organizare a comunității din Inău  dau încrederea că lucrările de reparare a învelitorii de șindrilă a bisericii vechi se vor desfășura așa cum este plănuit!

Echipa Ambulanța pentru Monumente Sălaj: Lehene Valeria, Bogdan C Pintea, Corina Caraba, Bogdan Ilieș, Madalina Varga, Tudor Bonta și Tania Criste Tivadar.

Ambulanţa pentru Monumente este un proiect inițiat de Asociația MONUMENTUM, coordonat și implementat în județul Sălaj de Asociația ARHAIC, și sprijinit de The King’s Foundation, organizație prezidată de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea al Marii Britanii.

Finanţatori strategici ai Ambulanței pentru Monumente: PROFI România, DEDEMAN, DEWALT.

You may also like

Leave a Comment