Responsive Menu
Add more content here...


Veşti bune. Au fost reluate lucrările la Autostrada A 3, tronsonul Nădăşelu – Zimbor

by Mihai POP
0 comment 39 views
A+A-
Reset

După aproximativ două săptămâni în care şantierele au fost abandonate, constructorul UMB a revenit şi a reînceput activitatea


UMB, societatea care se ocupă de tronsonul Nădăşelu – Zimbor al Autostrăzii Transilvania, s-a mişcat foarte bine, iar lucrările avansau cu repeziciune. Însă, în urmă cu două săptămâni, constructorul a decis să oprească brusc activitatea, din cauza majorării preţurilor la materialele de construcţie.

Preţurile din contract diferă mult cu cele din prezent, astfel că UMB a decis să oprească activitatea în aşteptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care se permitea ajustarea preţurile din contract.

După aproximativ două săptămâni de la această decizie, a venit şi Ordonanţa de Urgenţă, astfel că la începutul acestei săptămâni, constructorul UMB a revenit pe şantier şi a repornit motoarele. În prezent, lucrările se desfăşoară la ritmul dinainte de întrerupere.

Prin această Ordonanţă vor putea fi suplimentate contractele cu 40 – 50 la sută, astfel încât ar acoperi creşterea uriaşă a preţurilor la materialele de construcţii. De precizat este faptul că România este singura ţară din Uniunea Europeană care a schimbat legislaţia, conform lui Marcel Boloş – ministrul Fondurilor Europene.

Studii de fezabilitate pentru nodurile rutiere de la Românaşi şi Crasna

Vineri, 15 iulie 2022, CNAIR SA a semnat contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Prefezabilitate și Studiu de Fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi” cu ofertantul declarat câștigător, respectiv S.C. EXPLAN S.R.L.

Valoarea contractului este de 5.509.250,26 lei (fără TVA), sursa de finanţare fiind Fonduri Europene Nerambursabile – POIM 2014-2020.

Durata contractului este de 17 luni de la Data de Începere (a contractului).

Obiectul contractului este reprezentat de elaborarea Studiului de Prefezabilitate și a Studiului de Fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe autostrazile A0, A1, A1, A2, A3 și A7, în conformitate cu reglementările tehnice și legislația în vigoare.

Din lista viitoarelor noduri rutiere fac parte şi două din Sălaj. Este vorba despre – Nod rutier: Românași (A3 – km 26) sectorul Poarta Sălajului – Nușfalău şi Nod rutier: Crasna (A3 zona km 52+000 a secțiunii 3B Mihăilești – Suplacu de Barcău);

Sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructură

You may also like

Leave a Comment