Responsive Menu
Add more content here...


Vernisajul expoziției foto-documentare „Rusaliile Negre: Deportarea în Bărăgan”

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Sălaj, vă invită la vernisajul expoziției foto-documentare „Rusaliile Negre: Deportarea în Bărăgan”. Evenimentul va avea loc marți, 4 iunie 2024, începând cu ora 10,00, la Casa Memorială ”Iuliu Maniu” de la Bădăcin

by Mihai POP
0 comment 128 views
A+A-
Reset

Expoziția foto-documentară  „Rusaliile Negre: Deportarea în Bărăgan” aduce în prim-plan un capitol dureros și mai puțin cunoscut din istoria recentă a României – deportările în Bărăgan, cunoscute sub numele de „Rusaliile Negre”.

Prin intermediul fotografiilor documentare și a materialelor de arhivă, vizitatorii vor putea să înțeleagă mai bine suferințele și dificultățile îndurate de cei deportați, oferind o perspectivă emoționantă asupra acestor evenimente tragice.

„Rusaliile Negre: Deportarea în Bărăgan” reprezintă un omagiu adus victimelor deportărilor și o inițiativă de a păstra vie memoria acestora pentru generațiile viitoare.

Expoziţia aparține Centrului Internaţional de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei – Fundaţia Academia Civică.

Realizator: Romulus Rusan, în colaborare cu Ioana Boca, Virginia Ion, Angela Bilcea, Andreea Cârstea. Expoziţia face parte din proiectul „MEMORIA DEPORTĂRILOR din ROMÂNIA”, susţinut prin programul EUROPA PENTRU CETĂŢENI. MEMORIA ACTIVĂ A EUROPEI al COMISIEI EUROPENE.

La vernisaj vor participa elevi de la școlile din Marca, Valcău de Jos și Pericei, oferindu-le tinerilor oportunitatea de a se conecta cu istoria națională și de a învăța lecții importante despre reziliență și speranță.

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

 

You may also like

Leave a Comment