Responsive Menu
Add more content here...


Vasile Bulgărean susţine că boala asfaltărilor din Zalău poate fi tratată prin investiţii în excelenţă

by Mihai POP
0 comment 12 views
A+A-
Reset

Profesorul de matematică este nemulţumit că în oraş nu avem proiecte pe termen lung şi că totul se limitează doar la asfaltări. Acesta vine cu o serie de idei prin care crede că municipiul poate să fie mult mai prietenos – investiţii în educaţie, realizarea unui parc industrial, a unui spital municipal şi cât mai multe baze sportive deschise elevilor


Vasile Bulgărean, profesor de matematică, fost director al Colegiului Naţional “Silvania” şi actualmente inspector şcolar general în cadrul ISJ Sălaj, are o nouă viziune de dezvoltare a Zalăului Şi anume, realizarea de proiecte pe termen lung. Profesorul este nemulţumit că oraşul nu are proiecte pe termen lung sau o viziune de dezvoltare pe termen lung, de cel puţin opt – zece ani. Vasile Bulgărean susţine că orice fapt măreţ sau important se poate construi şi realiza doar în termen lung, nu de pe o zi pe alta. Aici acesta dă exemplul din educaţie, unde durează mai mult timp până când elevul devine desăvârşit şi ajunge să exceleze într-un anumit domeniu.

“Sunt nemulţumit că în oraş nu avem proiecte pe termen lung care se asigure dezvoltarea oraşului. Nemulţumirea mea pleacă de la asfaltări. Cam acesta este proiectul pe termen lung al actualei administraţii. Desigur, mulţi sunt mulţumiţi de asfaltări, însă trebuie şi proiecte pe termen lung. Actuala administraţie a avut doar trei astfel de proiecte – Centura, Scala şi Platoul de Marmură. Niciuna nu e finalizată, nu se vede nimic. Eu consider că un primar nu trebuie să vină şi să acuze cine e la guvernare, că atunci punem un primar prim-ministru şi am rezolvat problema”, susţine Bulgărean.

Vasile Bulgărean este nemulţumit de faptul că,  în perioada 2015 – 2016, banii existenţi în vistieria oraşului Zalău au fost cheltuiţi pentru asfaltări. Profesorul crede că aceşti bani se puteau folosi pentru achiziţionarea de terenuri unde să fie realizat un parc industrial. Argumentul este faptul că Zalăul se află la confluenţa marilor centre Cluj-Napoca şi Oradea, iar autostrada va trece foarte aproape de oraş.

Un parc industrial era o oportunitate bună ca unele afaceri din Cluj-Napoca sau Oradea să se mute în Zalău. Vasile Bulgărean e de părere că foarte mulţi tineri din Zalău excelează în domeniul IT din Cluj-Napoca, ca de exemplu, iar acum pe perioada pandemiei s-a demonstrat că aceştia pot munci şi din Zalău, astfel că oamenii buni pot fi ţinuţi în oraş. Mai mult, profesorul e de părere că atât în sate, cât şi în Zalău, există o boală a asfaltărilor. Se asfaltează peste tot, şi dacă sunt locuitori şi dacă populaţia este îmbătrânită sau străzile sunt aproape pustii. Practic, se asfaltează unde nu există oameni. Bulgărean este de părere că banii daţi pentru asfalt se puteau folosi în alt scop mult mai important, acela de a ţine excelenţa în Zalău.

Un exemplu, susţine acesta, este parcul industrial din Nuşfalău al celor de la Hanna Instruments. De la 7 hectare acesta a ajuns la 70 ha! Nu  doar firma s-a dezvoltat, deoarece în jurul ei s-au realizat multe alte afaceri de la transport pentru muncitori până la servicii de cazare sau masă.

You may also like

Leave a Comment