Responsive Menu
Add more content here...


Valul de căldură se extinde în toată țara. Județul Sălaj sub cod portocaliu de caniculă

Nu scăpăm de caniculă nici în următoarele zile. Mai mult de jumătate de țară va fi sub cod portocaliu de căldură extremă, în județul Sălaj fiind anunțate temperaturi de până la 40 de grade Celsius

by Mihai POP
0 comment 112 views
A+A-
Reset

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru mai mult de jumătate de țară, printre care și pentru județul Sălaj.

În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica.

Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Miercuri, valul de căldură se va menține în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica.

Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Județele Sălaj, Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Hunedoara, Călărași, Teleorman, Olt, Brăila, Tulcea, Sibiu, Alba, Galați, Ilfov și alte județe intră însă sub avertizare Cod Portocaliu.

Pentru siguranța dumneavoastră și a familiei, să respectați următoarele recomandări:

Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!

Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!

Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!

Consumați fructe și legume proaspete!

NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite pentru a preveni incendiile!

Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare!

Consultați site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie și aflați mai multe despre codurile emise https://www.meteoromania.ro/avertizari/

 

 

You may also like

Leave a Comment