Responsive Menu
Add more content here...


Valeria Motogna, la final de contract cu HC Zalău. Va mai rămâne la HC Zalău port-drapelul României la Olimpiada de la Beijing?

Chiar dacă înţelegerea cu HC Zalău a expirat, antrenoarea echipei de tineret nu a fost contactată încă de conducerea clubului pentru o posibilă prelungire a contractului

by Călin ONICAŞ
0 comment 2,7K views
A+A-
Reset

Putem spune fără a greşi faptul că Valeria Motogna este unul dintre titanii handbalului feminin din România. Într-o carieră de peste două decenii ca sportivă de performanţă, ea a obţinut medalii strălucitoare, atât la nivel de echipe de club, cât şi la nivel de loturi naţionale.

A fost multiplă campioană a României cu Silcotub Zalău şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, iar în tricoul Naţionalei a adunat peste 140 de meciuri şi aproape 200 de goluri!

Vârful unei cariere strălucitoare a fost Jocurile Olimpice de la Beijing din anul 2008, când Valeria Motogna a fost desemnată căpitanul Naţionalei de handbal şi chiar port-drapelul delegației României la ceremonia de deschidere!

În anul 2014, şi din cauza unei accidentări, a încheiat cariera de sportivă de performanţă. Modestă şi muncitoare, Vali nu a vrut să trăiască din amintiri şi nu s-a culcat pe lauri. Cum HC Zalău nu s-a arătat de serviciile sale, în anul 2017 ea a înfiinţat un club sportiv în care marea campioană le arată tainele handbalului copiilor din comunitatea noastră.

În vara lui 2023, la nouă ani de la retragerea din cariera sportivă, conducerea clubului HC Zalău a solicitat-o ca antrenor pentru echipa a doua, care a fost înscrisă în Campionatul Naţional de Tineret. Deşi fără buget, echipa a mers bine, iar Vali Motogna a fost cea care a unit lotul şi le-a inspirat încrederea tinerelor handbaliste.

Din păcate, în această vară, contractul ei cu clubul HC Zalău s-a terminat. Cu toate acestea, ea nu a primit nicio ofertă de prelungire a contractului. De când s-a terminat sezonul, undeva la finalul lunii aprilie, între antrenoare şi managerul clubului, Gheorghe Tadici, nu a mai avut loc nicio discuţie personală.

Singura întâlnire a fost cea de după terminarea campionatului, la care au participat antrenorii Valeria Motogna şi Raluca Ionaşcu şi în care conducerea le-a solicitat să discute cu jucătoarele despre posibilitatea de a colabora şi în sezonul viitor.

Echipa de tineret a intrat în vacanţă până pe data de 20 iulie.

De când s-a terminat sezonul, nu am mai avut discuţii cu conducerea, doar o întâlnire în care ni s-a solicitat să vedem ce jucătoare rămân în lot pentru noul viitor. Nimeni din club nu m-a mai sunat, e adevărat şi faptul că s-a lucrat la transferuri în ultima perioadă. Însă, contractul meu cu HC Zalău s-a terminat şi încă nu ştiu ce gânduri are clubul. Să vedem dacă gândirea celor de la club e aceeaşi cu a mea. E posibil să avem discuţii cu clubul, atât eu, cât şi antrenorul secund, Raluca Ionaşcu”, a declarat Valeria Motogna pentru Ziarul Sportul Sălăjean.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 26 iunie.

You may also like

Leave a Comment