Responsive Menu
Add more content here...


Valea Oltului se va închide timp de o lună. Ce rute ocolitoare ai

Valea Oltului se va închide timp de o lună. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. În zonă se vor face lucrări la autostrada Sibiu-Pitești, iar aceste lucrări impun ca circulația să fie oprită pe parcursul zilei

by Mihai POP
0 comment 229 views
A+A-
Reset

Atenție sălăjeni! Mergeți la mare sau la munte sau aveți drum spre Capitală? Valea Oltului se închide pentru o lună, pe timpul zilei.

Astfel, porțiunea dintre Boița și Lazaret, în lungime de 8 kilometri, va fi închisă pentru defrișarea suprafețelor de pădure. Reprezentanții CNAIR au transmis că circulația va fi închisă, zilnic, între orele 6 și 20.

Pentru accesul locuitorilor din zona Lazaret și a personalului care lucrează la spitalul psihiatric din zonă vor fi stabilite două intervale orare, între 7 și 7.30 și 16-16.30, în care se poate circula doar însoțit.

Autovehiculele poliției, pompierilor și salvării vor avea de asemenea acces în cazuri urgente, tot însoțite de reprezentanți ai antreprenorului.

Reprezentanții CNAIR susțin că „fie construim autostrada, fie riscăm să nu o mai putem putem construi prin Programul pentru Transport 2021-2027.

Avem de ales între a plăti pentru construcție sau a plăti penalități de întârziere extrem de mari din cauza statului, fără să avem certitudinea că autostrada va fi construită”.

„Construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este esențială pentru România. A declarat Ministrul Transporturilor.

În lungime de 122 de km, această autostradă face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Coridorul Rin – Dunăre).

Marea majoritate a transporturilor de persoane și de mărfuri pe ruta Est – Vest (Constanța – Nădlac) tranzitează acum această zonă pe DN7, în condiții care nu oferă suficient confort și siguranță rutieră.

De aceea, construcția celor două secțiuni care traversează Carpații nu mai poate fi amânată!
Secțiunea 2 (Boița – Cornetu) este una dintre acestea, iar de operațiunile de defrișare a versantului (derulate în perioada 08 iulie – 09 august) depind următoarele etape ale construcției care trebuie finalizată în 2028″, a transmis CNAIR.

You may also like

Leave a Comment