Responsive Menu
Add more content here...


Vă mulţumim, stimată doamnă profesoară Monica POP!

by STEFAN Marin
0 comment 89 views
A+A-
Reset

Motto: „Sănătatea este calitatea cea mai meritorie a trupului”.

ARISTOTEL din Stagira (384 – 322 î. Hr.), filozof grec


Toată lumea spune că „sănătatea este mai bună decât toate”! Dacă, într-adevăr credem în această afirmaţie, în mod obligatoriu trebuie să avem grijă de ea. Şi, asta, cu atât mai mult, cu cât este vorba despre plămânii noştri, cei care reprezintă principalul organ al respiraţiei. Căci, dacă respiraţie nu e, nimic nu e!…

Medicul pneumolog este cel care se „luptă” pentru redarea şi păstrarea structurii şi capacităţii funcţionale a plămânilor. Dar pentru a dobândi încredere în cineva, trebuie să-l cunoşti cel mai bine. Iar eu, care sufăr de bronşită cronică (sub aproape toate manifestările acesteia), am ajuns s-o cunosc pe doamna Prof. Dr. Monica POP – medic primar pneumolog la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca, cu mulţi ani în urmă, după pensionare (2008), fiind pacientul domniei sale. Unul statornic…

Ultima dată s-a întâmplat în 16 februarie 2024, când, pe fondul unei complicate pneumopatii interstiţiale, doctorul Eugen Domuţa – medic primar medicină internă, fiind la Camera de Gardă a Spitalului Orăşenesc „Prof. Dr. Ioan Puşcaş” din Şimleu Silvaniei, după consultarea telefonică cu doamna profesoară Monica Pop, a hotărât trimiterea mea cu Salvarea la Cluj-Napoca!

Doamna Monica Pop este un iscusit medic primar pneumolog clujean, o personalitate indubitabilă a medicinii româneşti, cu un doctorat în pneumologie! Adeptă a promovării noutăţilor în nobila activitate, pe lângă profesionalismul demonstrat de-a lungul timpului, s-a preocupat şi de asigurarea condiţiilor materiale moderne în care să-şi poată desfăşura activitatea, atât domnia sa, cât şi întregul personal medical.

În acest context, ca excelentă coordonatoare, a îndrumat şi îndrumă permanent medicii rezidenţi şi asistentele pentru reuşite cât mai bune în videncarea pacienţilor, insistând pe răbdare, calm, subtilitate şi empatie pentru a mări încredearea bolnavilor în binefacerile tratamentelor medicale personalizate.

Aşa s-au petrecut lucrurile şi de data asta cu mine în cele două săptămâni de zile, dar şi cu colegii mei de salon, cei care, în această perioadă au fost prezenţi temporar. Este vorba despre: Ion Bodrea – din Jucu de Sus; Ovidiu Uram – din Urca; Costel Varga – din Vultureni; Ioan Mureşan – din Făureni; Gheorghe Puran – din Răscruci (toţi cinci din judeţul Cluj); Virgil Vîlceanu – din Petroşani (judeţul Hunedoara) şi Ioan Terec – din municipiul Cluj-Napoca.

Ca atare, îi mulţumim mult doamnei profesoare Monica POP, precum şi domnului doctor rezident Alexandru VÎLCEANU, medicul salonului B6 (Pavilionul I, etaj), pentru modul în care ne-au tratat, precum şi pentru tratamentul recomandat acasă, continuând cu cel adecvat patologiilor asociate! Şi, deopotrivă, le mulţumim doamnelor asistente! De asemenea, eu îi mulţumesc şi domnului doctor Eugen Domuţa, care n-a uitat că i-am fost profesor-diriginte la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Şimleu Silvaniei! Bravo, Eugene!

Cu deosebită recunoştinţă şi aleasă preţuire!

Prof. Marin ŞTEFAN –  UZPR,

Publicist, Şimleu Silvaniei

 

You may also like

Leave a Comment