Responsive Menu
Add more content here...


USR solicită Primăriei Jibou să transforme în parc o zonă dezafectată din apropierea stației CFR

by Mircea ARDELEAN
0 comment 31 views
A+A-
Reset

Un teren ce zace nefolosit de ani de zile în ograda CFR ar putea fi transformat într-un spaţiu verde, care ar schimba radical zona Gării Jibou. Cel puţin aceasta este o dorinţă a celor de la USR Sălaj.

În acest sens, Horaţiu Cosma (fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor) şi Cornel Pop (consilier local USR) au solicitat Primăriei oraşului Jibou ca acest teren să fie preluat în administrarea autorităţilor locale.

„USR-iştii” cer ca acest teren „care stă nefolosit, neutilizat şi neîntreţinut de ani de zile” să fie preluat de Primărie, pentru ca administraţia publică de la Jibou să realizeze acolo o investiţie care să schimbe radical imaginea zonei. Prin Gara Jibou trec lunar mii de călători.

Horaţiu Cosma spune că anul trecut la Ministerul Transporturilor au venit mai multe sesizări din ţară de acest gen. Astfel, a fost demarat un act normativ, care în acest an a fost adoptat de Parlament.

„Anul trecut la Ministerul Transporturilor împreună cu Cătălin Drulă în echipa USR am avut o mulţime de sesizări pe această temă. Sunt o mulţime de gări în toată ţara unde există astfel de terenuri ce ar putea fi utlizate de către autorităţile locale în cu totul alt mod.

Am început să lucrăm la un proiect de act normativ în acest sens şi ne bucurăm că în acest an am văzut că a fost şi adoptat. În acest sens, autorităţile locale ar putea prelua astfel de terenuri, să le administreze şi să le amenajeze corespunzător cu interesele comunităţii locale. Îmi exprim speranţa că se va întâmpla acest lucru şi la Jibou”, spune fostul secretar de stat, Horaţiu Cosma.

Propunerea făcută de USR, prin vocea fostului secretar de stat de la Transporturi, va fi depusă la Primăria Jibou de consilierul local – Corneliu Pop. Se doreşte astfel preluarea parcului în administrarea Primăriei şi care să gestioneze ulterior investiţia.

C𝐨𝐥𝐞𝐠𝐢𝐢 𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐫𝐢, 𝐇𝐨𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐮 𝐂𝐨𝐬𝐦𝐚 (𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐞𝐜𝐫𝐞𝐭𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫) 𝐬̦𝐢 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐩 (𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥 𝐉𝐢𝐛𝐨𝐮), 𝐚𝐮 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭 P𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐉𝐢𝐛𝐨𝐮 𝐬𝐚̆ 𝐩𝐫𝐞𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐅𝐑 𝐮𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐩𝐢𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐉𝐢𝐛𝐨𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐜.

Acel teren zace nefolosit de ani de zile la CFR în ogradă. Ca urmare a muncii începute anul trecut de USR la Ministerul Transporturilor, astăzi este posibilă transferarea unor astfel de terenuri CFR către autoritățile locale pentru realizarea de proiecte importante pentru comunități.

Cerem Primăriei Jibou să își facă treaba, să ducă la bun sfârșit demersul de preluare a terenului și realizare a investiției, astfel încât cetățenii din Jibou să se bucure de un nou parc modern în următorii ani‼️”, anunţă USR Sălaj.

#USRlaPrimărie

#USRÎnConsiliuLocal

You may also like

Leave a Comment