USR Sălaj: Sălăjenii vor autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie

USR Sălaj crede că Autostrada Transilvania între Cluj-Napoca și Zalău va rămâne și în 2024 doar o promisiune pe hârtie. Aceasta, deşi Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, anunţa un studiu de fezabilitate pentru un nod rutier pe Autostrada A3 Transilvania la Românași

by Stirile din Salaj
0 comment 135 views
A+A-
Reset

Mult trâmbițata comasare a alegerilor de către PSD-PNL trezește din amorțire politicienii locali.

După 3 ani de mandat, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a scos cariocile de la naftalină și ne anunță că se va apuca de un studiu de fezabilitate.

Pentru ce? Pentru un nod rutier pe Autostrada A3 Transilvania la Românași. Care să se lege de drumul expres Românași – Jibou. Care, la rândul lui, să se lege de drumul expres Baia Mare -Jibou – Dej. Ce să mai, lapte și miere.

Realitatea: nodul rutier de la Românași a fost pornit de USR în 2021, odată cu lansarea licitației de proiectare. Nici până astăzi, după 2 ani de mandat cu Grindeanu la Transporturi, guvernarea PSD-PNL nu fost în stare să dea drumul la lucrări.

Nici măcar nu a lansat licitația.

Drept urmare, Autostrada Transilvania între Cluj și Zalău va rămâne și în 2024 doar o promisiune pe hârtie, în lipsa unei descărcări a traficului la capătul de la Românași.

Cât despre celelalte drumuri expres spre Jibou, Baia Mare sau Dej, aceeași bătaie de joc. Nu există traseu, studii de teren, studii de fezabilitate, avize, acorduri de mediu, nimic. În ritmul actual de înghețare a proiectelor, românii nu vor circula rapid și sigur pe aceste drumuri rapide nici în 2030.

Comunicat de presă  – USR Sălaj

You may also like

Leave a Comment