Urmărire ca în filme. Focuri de armă trase în apropiere de Șimleu Silvaniei

by Mihai POP
0 comment 39 views
A+A-
Reset

Aflați pe urmele unor braconieri, polițiștii sălăjeni au fost obligați să facă uz de armă din armamentul din dotare. Așadar, după o cursă de peste 2 kilometri pe raza comunei Pericei, oamenii legii au tras spre pneurile unei mașini în care se aflau doi bărbați despre care existau indicii că ar fi înarmați


Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările într-un dosar penal privind infracțiunile de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, respectiv braconaj cinegetic, fapte constatate în seara zilei de 3 octombrie.

Două persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări. Pentru prinderea acestora, polițiștii au folosit două focuri de armă.

La data de 3 octombrie, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați de către reprezentantul unui fond de vânătoare, despre faptul că un bărbat care se deplasa cu un autoturism de teren, în apropierea localității Sici (comuna Pericei) a tras un foc de armă.

Ajunși în localitatea Sici, masina a fost identificată în trafic, pe o stradă laturalnică. Polițiștii au pornit în urmărirea acesteia, folosind și un foc de armă cu armamentul din dotare, înspre pneuri, fără ca mașina să fie avariată.

Șoferul și-a continuat deplasarea, fiind oprit după aproximativ 2 km, lângă liziera unei păduri.

Suspecții au fost prinși în apropierea unei păduri

Din autoturism au coborât șoferul, un bărbat de 45 de ani și un pasager. Întrucât aveau intenția de a fugi și existau indicii că ar fi înarmați, polițiștii i-au somat, iar la scurt timp au mai tras un foc de avertisment în plan vertical.

Cei doi au fost imobilizați, iar la controlul corporal, asupra șoferului a fost găsită muniție.

De asemenea, în mașină a fost găsită o armă de vânătoare cu glonț, care era încărcată, un amortizor de sunet și vânatul.

Cei doi au fost conduși la sediul poliției pentru cercetări, iar arma, muniția și mașina au fost indisponibilizate, până la finalizarea cercetărilor. Carnea de vânat a fost lăsată în custodie la administratorul fondului de vânătoare.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea și probarea întregii activități infracționale.

You may also like

Leave a Comment