Responsive Menu
Add more content here...


Povestea fascinantă a doctorului Ionuț Juravle, cel care a făcut transcederea de la Teologie la Medicină. Recent, reputatul urolog a fost premiat cu distincția “Soarele Sălăjean”

"Și auzind El, a zis: Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi". (Matei 9.12)

by Tiberius NICODA
0 comment 2K views
A+A-
Reset

Iată că, printre cele 10 personalități de seamă ale Țării Silvaniei care au fost onorate cu distincția “Soarele Sălăjean”, de către președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, în semn de respect și înaltă prețuire și recunoaștere pentru activitatea și pentru contribuția adusă la creșterea prestigiului județului și implicarea în viața cetății, se află şi DOCTORUL Bogdan Ionuţ Juravle șeful secției de urologie din cadrul Spitalului Județean Sălaj.

Doctorul Bogdan Ionuț Juravle a fost inițiat în tainele medicinii de către de celebrul profesor de urologie – Dr. Ioan Coman, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca.

A crescut lângă o mănăstire din județul Suceava

Povestea lui Ionuț Juravle, transcederea sa de la Teologie la Urologie s-a petrecut prin faptul că a crescut lângă o mănăstire din județul Suceava, a urmat cursurile Seminarului Teologic, iar acum este unul dintre cei mai căutați și respectați  medici din județul Sălaj.

Ionuț Juravle este medicul urolog care, în 2019, a realizat o premieră la Spitalul Județean de Urgență Zalău, pentru tratarea unei afecțiuni oncologie la prostată. Pentru Sălaj era o premieră la care aici nici nu se visa.

A fost format ca medic urolog de către celebrul profesor de urologie Ioan Coman, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca.

Fost student la UMF Cluj, Ionuț Juravle este medic specialist urolog, la Spitalul Județean Sălaj. El a fost student la UMF Cluj, iar mai apoi rezidentul profesorului Ioan Coman, cel care l-a pus pe calea Urologiei.

Bogdan Ionuț Juravle a crescut în apropierea Mănăstirii Putna, fapt care l-a determinat încă din primele clase de școală să-și dorească ca să devină preot. A fost chiar și elev la Seminarul Teologic din Suceava, unde, din dragoste de oameni și de semeni a înțeles că medicina este calea ajutorării și calea împlinirii sale. Astfel, s-a dăruit totalmente medicinii.

Ionuț Juravle, omul care reușit să împletească admirabil chemarea către cele sfinte

Greu ca să treci de la Sfintele Scripturi, la ”chimie” și ”biologie”, materii greu de înțeles la Teologie, Ionuț Juravle a reușit să împletească admirabil chemarea către cele sfinte, cu dragostea de oameni și pentru viața semenilor săi.

Accederea la UMF Cluj a fost o provocare, care i-a schimbat calea, dar nu și direcția. A trece de la Teologie, la medicină, de la hainele preoțești, la stetoscop și misiunea – chemarea medicinii, nu a fost deloc facilă.

Și cum nimica nu-i întâmplător în viață, destinul l-a condus pe medicul Bogdan Ionuț Juravle spre Spitalul Județean de Urgenţă Zalău. Cum, pe atunci, la Cluj-Napoca nu mai erau posturi de medic de urolog , toate fiind ocupate, a ajuns la Satu Mare, unde a făcut un fel de voluntariat public, pentru a putea să se perfecționeze și să-și împlinească menirea.

Cu ajutorul unor colegi, medici, la fel de dedicați nobilei meserii, a aflat că la Zalău, la Spitalul Județean de acolo, secția de Urologie este pe punctul de a se desființa pentru că medicii care au fost acolo s-au pensionat și doritori ca să le vină în locul lor nu prea erau.

Își are rădăcinile în frumoasa Bucovină, dar destinul l-a purtat aici, la noi, în Țara Silvaniei

Bogdan Ionul Juravle a încercat, și s-a înscris la concurs, pe care l-a luat cu nota cea mai mare. Din vara anului 2018, medicul lucrează la Spitalul Județean de Urgenţă Sălaj.

Deși își are rădăcinile în frumoasa Bucovină, destinul l-a purtat aici, la noi, în Țara Silvaniei, unde și-a întemeiat o familie și și-a construit o carieră remarcabilă în domeniul medical.

Este un medic urolog foarte apreciat, profesionist desăvârșit, om de excepție, dr. Bogdan Ionut Juravle conduce Secția Urologie de la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

El este implicat activ în cercetarea medicală și preocupat să ofere pacienților servicii medicale de cea mai înaltă calitate, domnul doctor este recunoscut pentru abordarea sa inovatoare și pentru eforturile de a integra cele mai recente tehnologii și metode în practica medicală zilnică.

De numele domniei sale se leagă prima intervenție laparoscopică 3D pentru o afecțiune oncologică a prostatei realizată la Spitalul din Zalău.

You may also like

Leave a Comment