Responsive Menu
Add more content here...


UNIC în ROMÂNIA! Campania „Împreună pentru Florin Răcoare” a strâns peste 150.000 de euro în mai puţin de trei săptămâni

by Eduard FARCAS
0 comment 5,3K views
A+A-
Reset

Pentru a-i oferi o şansă la viaţă tânărului de 30 de ani, oamenii cu suflet au strâns în doar trei săptămâni 5,8 miliarde de lei vechi, aproximativ 25.000 de euro şi aproape 9.000 de dolari 


Oamenii cu suflet îi oferă o şansă la viaţă tânărului zălăuan, Florin Răcoare, care a fost diagnosticat cu leucemie chiar înainte de a face nunta. Campania de strângere de donaţii este cea mai de impact acţiune caritabilă din ţară. În doar trei săptămâni s-au strâns din donaţii peste 150.000 de euro. Sumele însă cresc considerabil de la oră la oră.

Speranţa vine acum de la o clincă din Italia

Medicii din ţară nu prea i-au mai dat speranţe, însă logodnica sa s-a zbătut şi a căutat soluţii în ţară şi străinătate.  După ce a contactat clinici din Italia sau Germania, Adina a  găsit o fărâmă de speranţă la un spital din Turcia, acolo unde doctorii au promis un transplant de celule stem ce i-ar putea readuce o viaţă normală. Tratamentul iniţial era însă unul foarte costisitor: operaţia de transplant costă 135.000 dolari, iar fiecare şedinţă de chimioterapie undeva între 2.000 şi 6.000 de euro!

Între timp, Adina a luat legătura cu o clinică din Italia, unde doctorii i-au promis că îl vor face bine pe logodnicul său. Operaţia costă 100.000 de euro, dar alte câteva mii de euro trebuie cheltuite pentru tratamentele pe care le va avea de fîcut înainte şi după operaţie.

Florin Răcoare: „Au trecut 3 luni şi din păcate niciun tratament dureros nu a funcţionat”

Azi, 27 iulie, se fac 3 luni şi o zi de când eram sănătos, sau cel puţin aşa credeam eu. Analizele din miercurea din 26 aprilie aveau să-mi dea totul peste cap. Ţin minte acea zi de parcă ar fi fost ieri, cum m-am trezit şi am observat că îmi curge sânge din nas, fapt ce nu mi s-a întâmplat niciodată. Cum mi-a spus doamna de la recoltat că sunt puţin cam palid, cum am fost sunat urgent să-mi refac analizele la hematolog. Cum Adina insista să vină cu mine la doctor să-mi citească rezultatele, cum doctorul mi-a spus că am cancer în sânge, leucemie, iar şansele de supravieţuire sunt de 50 la sută. Cum Adina plângea, şi eu o încurajam şi o asiguram că o să mă fac bine. Cum i-am sunat pe mama şi pe tata să vină la Cluj că sunt puţin bolnav şi va trebui să mă internez. Cum seara deja m-am internat şi cu zâmbetul pe buze le-am spus Adinei şi alor mei că spitalul acesta o să mă facă doar mai puternic.
Au trecut 3 luni şi aşa este, sunt mai puternic, nu mi-e frică de nimic. Am văzut şi am trăit multe, mi-au murit prieteni şi colegi de suferință. Uneori, tratamentele mă afectau atât de tare încât i-am adunat pe ai mei părinţi şi pe Adina şi le-am spus unde să mă îngroape, dacă mor. Au trecut 3 luni şi din păcate niciun tratament dureros nu a funcţionat. În timpul acesta, Adina insista să plecăm din ţară. I-am spus că nu avem resurse şi nu are rost”

„În urmă cu 2 săptămâni ceva s-a întâmplat. Nu-mi explic nici acum cum a fost posibil”

„În urmă cu 2 săptămâni ceva s-a întâmplat. Nu-mi explic nici acum cum a fost posibil. Când începeam să nu mai credem, s-a creat acest grup incredibil. Nu mi-am imaginat niciodată că am atâţia prieteni, aproape 17.000 de prieteni. Şi nu numai. Gândurile voastre bune mă încarcă zi de zi cu energii pozitive, nu am cum să vă mulţumesc îndeajuns, promit doar că am să lupt până la capăt, poate aşa am să răsplătesc eforturile tuturor. Mulțumesc, cu mult drag, al vostru prieten Florin Răcoare.”

„Fără voi speranţele noastre s-ar fi stins!”

„Va mulțumim din suflet că sunteți alături de noi și ne cerem scuze că nu am reușit mai des să prezentam situația actualizată. Datorită vouă si mediatizării cazului nostru am primit zeci de telefoane si mesaje cu recomandări și soluții către spitalele din vestul Europei. Asta ne-a ocupat aproape tot timpul în aceste două săptămâni, să încercăm să găsim cea mai bună soluţie pentru Florin. Sperăm din tot sufletul ca săptămâna aceasta să putem ajunge în Italia la clinica unde am fost acceptați. Costurile aproximative pentru transplant depasesc suma de 100.000 euro la care se adaugă costuri pentru tratamentul dinaintea transplantului si costurile post transplant care nu pot fi calculate în aceste momente deoarece depind de reacțiile adverse posibile tratamentului. O să fim transparenți in ceea ce priveste cheltuielile făcute şi o să vă ținem la curent cu starea lui Florin. Vă mulțumim enorm pentru că sunteți lângă noi. Fără voi speranțele noastre s-ar fi stins”, este mesajul Adinei Călin, logodnica lui Florin Răcoare.

Sportivi de primă clasă şi-au scos la licitaţie tricourile de joc

Mai mulţi sportivi din ţară şi-au scos la licitaţie tricourile, iar banii strânşi vor fi donaţi pentru operaţia lui Florin. Printre ei se numără Ramona Farcău care îşi licitează tricoul de la Oltchim Râmnicu Vâlcea când cucerea titlul de campioană; Abigail Vălean de la Universitatea Cluj; Bogdan Unguruşan de la FC Botoşani şi Gabriel Vaşvari de la Politehnica Timişoara.

Cu două luni înainte de nuntă a fost diagnsticat cu leucemie mieloidă acută

Din 2013, tânărul zălăuan avea o frumoasă idilă cu Adina Călin – un inginer de profesie din Târgu Mureş, cu care voia să se şi căsătorească. Anul trecut, în luna martie, Florin i-a şi dat inelul de logodnă, iar cei doi tineri au plănuit şi nunta, pe 15 iulie, la Târgu Mureş, la fel ca şi cununia civilă şi religioasă…

În acest an, Florin a început să se simtă tot obosit şi devenise palid. Totul era pus pe faptul că el muncea mult. În 26 aprilie, când a efectuat un control de rutină, doctorii l-au trimis de urgenţă să facă şi investigaţii mai complexe. Tot în aceeaşi zi, a venit şi diagonsticul: leucemie mieloidă acută!

De atunci, tânărul inginer a stat numai prin spitale, a făcut analize peste analize şi patru ture de chimioterapie. Din păcate, tratamentele nu au funcţionat şi boala din corpul său este rezistentă şi agresivă, deoarece se află într-un stadiu foarte avansat.


Florin Răcoare (n. 24 ianuarie 1987) este originar din Zalău. În anul 2006, a absolvit Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”, după care a urmat cursurile Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Industrială din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, dar şi masterul, absolvit tot la POLI în anul 2012.

După ce şi-a terminat cu brio studiile, s-a angajat la Cluj-Napoca, iar actualmente face parte dintr-o multinaţională din oraşul de pe Someş.

Contul în care poţi să faci donaţii:

  1. Cont de Lei:

Nume: RACOARE FLORIN-VALERIU

IBAN: RO51 BTRL RONC RT00 C969 7302

Banca: Banca Transilvania

Moneda: RON

  1. Cont Euro:

Nume: RACOARE FLORIN-VALERIU

IBAN: RO63 BTRL EURC RT00 C969 7301

Banca: Banca Transilvania

Moneda: EUR

SWIFT: BTRLRO22

BIC: BTRL

You may also like

Leave a Comment