Ungurii își alimentează mașinile cu combustibil din România pentru că este mai ieftin decât la ei

by Tiberius NICODA
0 comment 199 views
A+A-
Reset

Ungurii au găsit o cale de a economisi până 157 lei -echivalentul în forinți, pe lună, astfel că unii dintre ei preferă să vină în România să își alimenteze mașinile

Ziarele și în general mass-media din Ungaria au scris despre acest fenomen, anunțând în același timp că dela 15 ianuarie, prețul combustibilului a crescut din nou, relatează din cauza majorării accizelor. Aceasta ar fi a doua majorare din ianuarie 2024, astfel că un litru de benzină în Ungaria a ajuns să coste mai mult decât în România.


Prețurile la combustibil se vor apropia de nivelul austriac, unde salariul mediu este de trei ori mai mare decât cel din Ungaria.
Majorarea obligatorie a accizelor este aplicată de Mol în două tranșe, a doua tranșă a intrat în vigoare din 15 ianuarie.
Un expert maghiar în economie a spus că , cetățenii ungari pot încerca să economisească costurile lunare trecând granița în România, pentru a alimenta.


La fel, aceași problemă se regăsește și în sfera cumpărăturilor de produse alimentare pentru care ungurii vin în magazinele din România pentru că este mult mai ieftin decât la ei.


De altfel Viktor Orban premierul Ungariei a avut opinii separate în cadrul U.E. blocând prin veto anumite inițiative ale Uniunii de sancționare a Rusiei. Poziția prorusă lui Viktor Orban duce inevitabil ca din partea UE să restrângă Ungariei drepturile ajutorului economic, social.


Reales pentru al patrulea mandat consecutiv, în luna aprilie 2022, premierul ungar Viktor Orban se confruntă în prezent cu cele mai dure provocări economice de până acum, în condiţiile în care inflaţia a trecut de 24% iar economia ungară se îndreaptă spre o stagnare în acest an.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!