Responsive Menu
Add more content here...


Unde sunt performanţele de altă dată din atletismul juvenil?

by Raluca BOTA
0 comment 12 views
A+A-
Reset

Sălajul a fost reprezentat la Naţionalele de cros rezervate copiilor şi juniorilor  cu mai mulţi sportivi de la trei cluburi, dar cea mai bună clasare a fost un loc 7 la copii I


Din păcate, performanţele vin din ce ce mai greu în ultimii ani, în atletismul sălăjean. Cu excepţia sportivilor deja consacraţi, acest sport – cu care Sălajul se putea mândri în anii trecuţi – nu a mai performat la nivel de copii si juniori.

Lipsa pistei de atletism şi a condiţiilor minime pentru practicarea a sportului rege al Jocurilor Olimpice în judeţul nostru, şansele de redresare a acestei discipline sportive devin din ce în ce mai reduse.

Municipiul Botoşani a găzduit sâmbăta trecută ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Cros rezervat categoriilor de vârstă juniori II si juniori III, respectiv copii I, II şi III.

La startul întrecerilor s-au aliniat peste 500 de sportivi, mai exact 548, din care 279 în întrecerile feminine şi 269 în cele masculine. Potrivit rezultatelor postate pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism, 52 de cluburi din ţară au fost angrenate în competiţia de la Botoşani, iar trei dintre acestea au fost din Salaj. Pe lângă sportivii de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău şi Liceul Sportiv “Avram Iancu” Zalău, la ediţia din acest an a fost reprezentat în competiţia de copii şi juniori şi Clubul Sportiv Municipal.

Dacă în urmă cu 15 – 20 de ani sportivii sălăjeni reveneau de la Campionatele Naţionale de Cros de copii şi juniori cu minim 2 – 3 medalii, în ultima perioadă rezultatele se lasă aşteptate, iar una din principalele cauze rămâne cu siguranţă lipsa condiţiilor de pregatire (infrastructura). Revenind la competiţia de la Botoşani să consemnăm faptul că cel mai bun rezultat a fost obţinut de Răzvan Sabo de la CSS Zalău, care s-a clasat pe poziţia a VII-a în cursa de 2.000 de metri a categoriei de vârstă copii 1.

Din păcate, niciun alt sportiv sălăjean nu a mai reuşit să se claseze în top 10 la ediţia din acest an a Naţionalelor de alergare pe teren accidentat, dar merită totuşi apreciat faptul că, spre deosebire de anii precedenţi, numărul sportivilor din judeţul nostru prezenţi la etapa finală este în creştere, ceea ce demonstrează dragostea tinerilor pentru sport în general şi atletism în special.

 

You may also like

Leave a Comment