Un voleibalist de la SCM Zalău, cel mai eficient atacant din Divizia A1

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 75 views
A+A-
Reset

Născut la data de 15 septembrie 2004, Thiago Suárez Mendoza a început să practice voleiul în ţara natală, Cuba. S-a remarcat rapid la echipa Pinar Del Río, pentru care a evoluat timp de două sezoane. În vara trecută, cubanezul ajungea la SCM Zalău, acolo unde este coechipier cu un alt jucător din Cuba, Livan Taboada.

Voleibalistul evoluează pe postul de centru şi are 2.12 m înălţime. S-a remarcat rapid şi în Divizia A1 şi  nu doar prin statură, ci şi prin evoluţiile sale impresionante.

Deşi are doar 19 ani, Thiago s-a dovedit un transfer foarte bun pentru SCM Zalău, iar cubanezul a devenit din ce în ce mai prolific. Şi-a câştigat statutul de titular, fiind folosit în aproape toate meciurile de către antrenorul Rainer Vassiljev.

Prestaţiile sale bune se reflectă şi în statisticiile Federaţiei Române de Volei. Conform, FRVolei,  Thiago Suárez Mendoza se află pe primul loc, la final de tur, într-un clasament al celor mai eficienţi “atacanţi” din Divizia A1.

 Din acest top fac parte toţi voleibaliştii care au punctat, indiferent de postul pe care evoluează, iar voleibalistul Zalăului se află pe primul loc.

Thiago a reuşit 72 de atacuri câştigătoare din 107 încercări, ceea ce rezultă un procentaj de 67 la sută. Pe locul 2 în acest top îl regăsim pe Aaro Nikula de la Aracada Galaţi cu un procentaj de 56 % (114 atacuri câştigate din 202 încercări), iar podiumul este încheiat de către rapidistul Amir Ghafour cu 56 % (163 de atacuri câştigătoare din 289 încercate).

Mergem un pic mai departe în acest clasament şi pe locul 4 îl găsim pe zălăuanul Rareş Bălean care are un procentaj de 55 %, având 85 de atacuri câştigătoare din 155 încercate.

De menţionat este faptul că Thiago Suarez Mendoza este şi cel mai bine clasat voleibalist de la SCM Zalău în topul celor mai buni jucători la serviciu.

You may also like

Leave a Comment