Responsive Menu
Add more content here...


Un transfer de mare viitor la SCM Zalău: “În doi-trei ani, va fi cel mai bun libero din România!”

by Călin ONICAŞ
0 comment 90 views
A+A-
Reset

La doar 20 de ani, voleibalistul venit de la Suceava este văzut ca o achiziţie extrem de bună. Managerul Adrian Feher îi prevede o carieră sportivă fructuoasă talentatului libero, care până acum a mai evoluat pentru Olimpia Titanii Bucureşti şi CSM Suceava

În această vară, SCM Zalău a avut o campanie de achiziţii puternică. La poalele Meseşului vor poposi jucători din Brazilia, Cuba, Spania şi Turcia. Pe lista venirilor se află însă şi un nume, care, în acest moment, nu spune aproape nimic pentru voleiul de performanţă.

Matei Platon are 20 de ani şi evoluează pe postul de libero, iar în ultimii doi ani a jucat pentru echipe modeste, precum Olimpia Titanii Bucureşti şi CSM Suceava. Cu toate acestea, managerul Adrian Feher spune echipa Zalăului a făcut o super afacere.

Tânărul are calităţi extraordinare, iar viitorul arată foarte bine pentru voleibalistul din Suceava. Şi când asta o spune un adevărat campion, care ani la rând a fost cel mai bun libero din România, credem că cele spuse de Adrian Feher nu sunt doar cuvinte goale, ci o părere autorizată.

Matei este un băiat foarte talentat, care va face pasul în voleiul mare la Zalău. Este un copil cu un fizic – aş spune – perfect pentru postul de libero. E foarte inteligent, educat, cu mult bun simţ şi care se pregăteşte exemplar. Stă bine şi la capitolul şcoală, fiind student cu bursă la Informatică Economică din Suceava. Vreau să spun că noi îl tot monitorizăm de câţiva ani. Cred că,  în doi-trei ani, va fi cel mai bun libero din România!”, ne-a declarat Adrian Feher – managerul echipei SCM Zalău.

Îmbină excelent sportul cu şcoala. Matei e bursier la Informatică Economică

Noul libero este caracterizat ca un copil extrem de talentat, inteligent, educat şi cu o mare disponibilitate la efort. A îmbinat perfect sportul cu şcoala, el fiind bursier la Facultatea de Economie, Administraţie şi Afaceri din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Matei Platon (n. 27 iulie 2003) s-a născut la Botoşani şi a făcut pasul în Divizia A1 la vârsta de 18 ani, în tricoul formaţiei Olimpia Titanii Bucureşti. În ultimul sezon, talentatul libero a evoluat la CSM Suceava, formaţie care a retrogradat. Cu toate acestea, Matei a fost unul dintre remarcaţi şi, chiar dacă făcea parte dintr-o formaţie mică, şi-a găsit locul de mai multe ori în echipa etapei.

În vară, voleibalistul a fost transferat de SCM Zalău – contractul pe doi ani – şi a fost prezent la reunirea lotului. Acum, Matei Platon se pregăteşte intens sub comanda antrenorului estonian, Rainer Vassiljev.

Este o mare oportunitate pentru mine să joc la o echipă cu un nume consacrat în voleiul românesc, cum este echipa din Zalău. Ajuns aici, am fost primit călduros de colegi și de un staff profesionist. Mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată, în special domnului Feher, a cărui activitate sportivă a fost mereu o inspiraţie și un ţel pentru mine. Sper ca, împreună cu întreaga echipă, vom reuși să aducem rezultate frumoase iubitorilor de volei din Zalău – Matei Platon

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 30 august

You may also like

Leave a Comment