Responsive Menu
Add more content here...


Un tânăr din Sălaj pasionat de arta culinară intră în bucătăria ”Chefi la Cuțite”

Cunoscut pe rețelele de socializare ca ”BLONDU”, tânărul din comuna Măeriște participă la showul culinar difuzat pe Antena 1 - ”Chefi la cuțite”. Sălăjeanul este optimist - își dorește să cucerească șortul și cuțitele juraților

by Mihai POP
0 comment 5.2K views
A+A-
Reset

Noul sezon al show-ului culinar ”Chefi la cuțite”, difuzat de Antena 1, are printre concurenți și un tânăr din Sălaj. Este vorba despre Șerban Ionuț Hulpaș, un tânăr din comuna Măeriște care vrea să reușească să câștige șorțul și să meargă mai departe în cadrul emisiunii, după ce va găti preparate din zona Sălajului.

Șerban are 25 de ani și a văzut lumina în ziua a noua din luna lui Răpciune a anului 1999. Născut și crescut în tradiția sălăjeană, acesta a deprins cele mai multe obiceiuri de la bunica lui, care era socăciță (bucătăreasă) și îl ducea cu ea peste tot, la biserică, la nunți și horele din sat. Vorbim despre Măeriște (Hidig), un sat care încă își păstrează vii tradițiile prin activitățile tinerilor care alcătuiesc ansamblul pe care l-a înființat în anul 2016 “Mândre flori de la Hidig”.

Tânărul a fost plecat în orașul Valencia (Spania), lucrând ca bucătar, iar î paralel a lucrat la un post de radio (Radio Valencia), la rubrica de tradiții pentru românii de acolo.

Timp de 6 ani a urmat cursuri de dans la Ansamblul “Barcăul” din Șimleu Silvaniei, și cursuri de gastronomie.

El își dorește să promoveze cât mai mult datinile, astfel participând la numeroase concursuri prin toată România, de unde a venit doar cu premii mari, și organizând spectacole alături de nume cu rezonanță în folclorul românesc.

Astfel spus, Șerban a participat în anii trecuți la un exercițiu de gimnastică a minții și anume ”Jocul cuvintelor”, realizată de Dan Negru la Kanal D.

”Du-te cu toata inima spre visurile tale și încearcă să fii cel mai bun! Vei fi mai mult criticat și mai puțin apreciat în drumul ales, însă întotdeauna trebuie să ai atitudine de campion! Vă Țucă BLONDU 😘” , a transmis sălăjeanul nostru, Şerban Hulpaș.

Despre Chefi la cuțite

Chefi la cuțite este un cooking show românesc, care a fost difuzat prima dată în martie 2016, de către canalul de televiziune Antena 1.

Concursul Chefi la cuțite se desfășoară în trei etape. În prima etapă, concurenții ce ajung la casting-ul Chefi la cuțite participă mai întâi la proba audițiilor. Concurentul trebuie să pregătească un preparat urmând o rețetă aleasă de acesta.

Ingredientele necesare sunt asigurate de către emisiune, iar participantul poate opta să aducă anumite elemente ale rețetei singur, condiția fiind ca preparatul propriu-zis să fie pregătit în bucătăria emisiunii. Apoi cei trei chefi acordă voturi sub forma unor cuțite.

Un concurent are nevoie de cel puțin două voturi pentru a trece în proba următoare, cea a bootcamp-ului. Concurenții care au ajuns în această etapă sunt supuși mai multor probe culinare pe diverse teme.

La sfârșitul fiecărei probe o parte din concurenți sunt eliminați de către chefi. După etapa de bootcamp, dintr-un număr mic de concurenți rămași, fiecare chef își alcătuiește o echipă din șapte concurenți (șase concurenți în primele șase sezoane, iar în sezoanele 9-11, concurenți aduși în echipă pe parcursul bătăliilor pentru a completa echipele).

You may also like

Leave a Comment