Un tânăr din Dragu s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins beat la volan. Ce alcoolemie avea

Un tânăr de 32 de ani a fost prins de poliţiştii din Hida în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 109 având o concentraţie alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat

by Mihai POP
0 comment 287 views
A+A-
Reset

Marți, 6 februarie a.c., la ora 22.48, pe drumul județean 109 din localitatea Dragu, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Hida au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de un localnic de 32 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,55  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO:

Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.

La data de 13 iulie 2023, a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91  din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

– nu deținea permis de conducere;

– deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;

– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;

– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.

DRUM BUN!

You may also like

Leave a Comment