Un tânăr a fost prins în timp ce „se juca” cu petarde pe o stradă din Zalău

by Mihai POP
0 comment 55 views
A+A-
Reset

Jandarmii sălăjeni cercetează un tânăr, din Zalău, care, în seara zilei de vineri, ar fi utilizat mai multe petarde, pe strada Pictor Ioan Sima din municipiu. În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul nu este autorizat să dețină și să utilizeze materiale pirotehnice


Vineri, 1 decembrie a.c., în jurul orei 19.40, pe strada Pictor Ioan Sima din municipiul Zalău, în urma producerii unui zgomot, un echipaj de jandarmerie a verificat comportamentul suspect al unui tânăr.

Asupra acestuia au fost găsite materiale pirotehnice din categoria F4 și P1.

În cauză, jandarmii au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor.

Legea petardelor

Jandarmii sălăjeni reamintesc că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an. Totodată,folosirea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice poate cauza răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri.

You may also like

Leave a Comment