Responsive Menu
Add more content here...


Un semnal de alarmă! În România crește rata mortalității infantile

Sălajul este pe primul loc în țară cu cea mai mare rată a mortalității infantile

by Tiberius NICODA
0 comment 26 views
A+A-
Reset

Mortalitatea infantilă în UE conform datelor statistice arată că în 2021 Bulgaria a avut o rată a mortalităţii infantile de 5,6 la mia de copii născuţi vii, urmată de România, cu o rată de 5,2 la mie şi Slovacia, unde rata mortalităţii infantile a fost de 4,9 la mia de copii născuţi vii.

Potrivit Institutului Național de Statistică și datelor furnizate de către Asociația „Salvați Copiii” trage un semnal de alarmă, după ce rata mortalității infantile a urcat din nou.

Unul dintre cele mai afectate județe în acest context este Sălajul, unde rata mortalității infantile este 10,5 la mie, fiind de altfel cu cea mai mare rată de mortalitate infantilă, urmat de județele: Mehedinți, Brăila și Hunedoara. Cele mai mici rate sunt în continuare înregistrate în București și Ilfov, iar cei de la „Salvați Copiii” avertizează că discrepanțele dintre județe sunt uriașe.

Rata mortalității infantile urcă din nou, la 5,7 la mia de copii născuți vii, față de 5,2 anul anterior, cu un vârf în județul Sălaj – 10,5 la mia de copii născuți vii – și un minim pentru Municipiul București – 2,5 la mie, ceea ce consacră disparitățile uriașe care există în țară. Este de remarcat că creșterea mortalității infantile vine pe fondul unei prăbușiri a natalității.

 

Sursa foto: Asociaţia Salvaţi Copiii

You may also like

Leave a Comment